Förhöj din vardagsmakeup med färg

Vardagsmakeup. Ordet låter ju rätt trist. Men du kan hotta upp din vardagsmakeup med rätt enkla medel – färg. Här har jag gjort en variant i lila. Om du adderar lite mer lyster och en mörk ögonpenna är du redo för aw efter. Men som vanligt finns det inga regler inom makeup och du kan lika gärna gå på aw osminkad. Så länge du känner dig bekväm och glad.

vardagsmakeupDetta har jag använt.

Hinner en verkligen använda allt det här under stressiga morgnar? Ja, övning ger färdighet. Det tar mig ungefär 10 min till en ok vardagsmakeup med de här produkterna. Men en får inte vara för petig! Men tanken är ju inte heller att det är till för en fotografering utan för att du ska känna att du uttrycker din personliga stil och din kreativitet även i vardagen, när du går till jobbet, lämnar på förskola och stresshandlar havremjölk och tomater. Och känns det övermäktigt så välj de steg som du tycker verkar roliga. Makeup ska vara kul! Och självklart kan du dra på med betydligt mer färg om du vill det. Vad som är en vardagsmakeup och vad som är en festmakeup finns det bara en person som bestämmer – du.

Basen

Primer – Spotlight Illuminating primer från Physicians Formula. Ger en otrolig lyster och passar bäst för dig som är torr, eller om du till exempel är rökare och på så sätt har mindre lyster i huden. Annars kan du använda den partiellt, till exempel på kinderna. Jag har använt den i hela ansiktet och gillar det. Ca. 90 kr.

Foundation – All Hours Stick Foundation från YSL. Den här har jag använt ett tag nu och älskar! Det är en supersmidig foundation i stift och produkten är enkel att bygga upp vilket jag föredrar. Det blir inte kakigt om du tar lite mer. Den här kommer få följa med mig på weekendresor. Ca. 440 kr.

Concealer – Magic Concealer från Helena Rubenstein. Oh lala! Vilken liten mirakelprodukt! Jag sov ungefär två-tre timmar inatt men jag tycker att jag ser betydligt piggare ut än vad jag känner mig (som ett vrak..). Det är mycket tack vare den här.. Älskar! Jag har använt den både under ögonen, vid näsvingarna och på andra ojämna fläckar. Går utmärkt att bygga upp. Ca. 330 kr.

Puder – Infinity Filter från Linda Hallberg Cosmetics. Det här blir en till stor favorit! Det är ett löspuder som har otroligt små partiklar och känns som silke på huden. Effekten blir som en blur – ojämnheter suddas ut samtidigt som huden hålls matt länge utan att kännas kakigt eller utan lyster. Wow! Ca. 279 kr.

Bronspuder – Butter Bronzer från Physicians Formula. Bronspuder i november? Ja, ibland behöver jag verkligen det för att inte känna mig helt genomskinlig. Den här gav en fin färg utan att bli för mörk för mig. Lite lagom värme.Den är lättapplicerad och ger ett fint resultat. Jag gillar också förpackningen som känns somrig och kul (ge mig sol!!). Däremot är jag inte förtjust i den starka doften av kokos som gör att produkten känns lite budget och drar ner betyget. Utöver doften känns den bra. Ca. 190 kr.

Highlighter – Mini Highlighter i Rodeo Drive från OFRA. En liten handväskvänlig highlighter med ett väldigt fint glow. Snabb fusk på burk! Jag gillar champagnenyansen och föredrar den långt framför väldigt metalliska och vita highlighters. Jag vet inte om miniversionen finns till försäljning, jag har inte hittat den, men den ordinarie storleken ligger på runt 329 kr.

Ögon

Ögonbryn -Signature Brow Precision Pencil från Kat von D. Jag är egentligen inget stort fan av Kat von D efter hennes märkliga uttalanden i samband med bland annat vaccin. Men jag måste säga att jag verkligen blev förtjust i den här ögonbrynspennan! Den är lagom torr, ger lagom med pigment, en väldigt bra definition och är enkel att använda. En ny favorit! Den ena änden har en penna och den andra en borste. Ca. 210 kr.

Ögonskugga – Proenza Schouler Eye Palette nr. 02 från Lancome. Äntligen lite färgglada paletter! Först var jag lite skeptisk då pigmentet kändes lite mesigt när jag testade med fingret på handen. Men det blev betydligt bättre på ögonen. Och oj vad jag tycker om den här! Paletten har en blandning av torra och krämiga skuggor vilket jag gillar. Du kan använda dem som de är eller lägga den krämiga under en torr för att få mer uns på färgen, som en primer. Samarbetet mellan Lancome och Proenza Schouler var en hit. Det här är eklektiskt, modernt, skitsnyggt men ändå användarvänligt. Stort plus för fin förpackning! Det enda minuset jag kan se är att skuggorna, som är väldigt snygga ihop i förpackningen, har några nyanser som är ganska lika varandra. Jag tror att “modemänniskor” struntar i det. Men jag tror att många skönhetsnördar gärna hade bytt ut någon av nyanserna. Det finns även produkter för läpparna i kollektionen. Jag är väldigt nyfiken på dem! Ca. 695 kr.

Mascara – Lash Queen Feline Extravaganta från Helena Rubenstein. Du som precis som jag gillar både volym och längd kommer älska denna. J-vlar i min lilla låda vilken bra mascara! Den ger rejält med svärta, volym och längd. OBS! På bilderna på min makeup har jag använt rätt lite pga. bråttom. Du kan få upp betydligt mer fransar än så. Ca. 360 kr.

Idag har jag använt nr. 1, 3 och 5 på den översta raden. 

Läppar

Läppglans – Illumination Lips i nyansen Berry Pink Nude från Helena Rubenstein. Ännu en favorit från Rubenstein. Den här har jag inte testat tidigare men blev förtjust direkt. Tänk ett glansigt läppbalsam som inte känns klistrigt, sitter bra, smakar/doftar gott och ger precis lagom med färg. Går även finfint att använda ovanpå ett läppstift eller läppenna om du vill ha mer färg och definition. Ca. 340 kr.

Elin Fagerberg i vardagsmakeup

Hur gör du din vardagsmakeup? Blir den likadan varje dag eller gillar du att variera dig?

Här hittar du mitt inlägg om makeupregler