Vårens hårtrender och mitt besök hos frisören

Min frisör Daniel delade med sig av vårens hårtrender när jag besökte honom under förra veckan. Han har flyttat sedan jag var hos honom sist. Nu är han på salongen No Limits vid Mariatorget vilket passar mig betydligt bättre än den förra salongen då jag har närmre till Mariatorget. Skönt!

no-limits-och-varens-trender

Vårens hårtrender enligt Daniel

Klipp

I vår ska håret vara låååångt! “Tänk XXl, ju längre desto bättre. Du kan använda tape extensions för att bland annat lägga paneler med styrka som blandas med mjukhet. Vi ser också geometriska linjer i kortare frisyrer.”

Färg

Hur ska vi färga håret i vår? “De största trenderna för vår och sommar 2017 är metallic, alltså färger som ger ett skimmer eller extra glans till håret. Till exempel varma metalliska koppertoner, roséguld och pudriga aquatoner som kommer ge håret en känsla av använd denim.”

Styling

Eftersom Daniel även arbetar som Creative Educator på ghd har han extra bra koll på styling. Han beskriver den största stylingtrenden som Hollywood Luxe, “Det är en blandning av röda mattan med gamla Hollywood från 30-talet som möter Charlize Therons modernism. En annan trend är Nobo, en bohemisk look med mjuka vågor med textur som om du sovit med dem. När det kommer till accessoarer ser vi återigen metaller i håret eller inflätade som accenter för att göra ett statement.”

daniel-phu-huynh

Daniel Phu Huynh förklarar sommarens och vårens hårtrender. 

Mitt hår

Så, gjorde jag någon av vårens hårtrender i mitt hår? Nä, jag gjorde faktiskt inte det. Men jag har blivit rätt sugen på roséguld! Daniel har tidigare arbetat med L´Oréals hårfärger vilket har funkat superbra för mitt hår. Nu var det dags för Schwarzkopf och det fungerade jättefint det med. Min hårbotten reagerade inte på färgen och resultatet blev jättefint. Under mitt förra besök färgade Daniel underhåret riktigt mörkt, men behöll det ljusare på hjässan där jag har lite grått hår. Den här gången blev det en mellanblond i hela botten med variationer av kall och varm färg. Betydligt varmare än tidigare. Jag tycker att det blev jättefint.

Hur vill du ha ditt hår i vår? Sugen på någon förändring?