Vårens trender med MAC

Makeupartisten Lyne Desnoyers arbetar som Exectutive Director för MAC Makeup artistry. Hon har varit i Sverige idag och därför samlades jag och sex andra förväntansfulla från skönhetspress för att äta frukost och lyssna på Lynes trendföreläsning inför vår och sommar.

Mac NobisMumsig frukost på Nobis.

Det här kan vara en av de bästa presentationer jag har varit på. Lyne var otroligt duktig på att ingående berätta om alla looker MAC har gjort till visningarna inför våren. Hon berättade om tekniker de har använt och även hur man som konsument kan skapa dem själv. Hon dissekerade vårens fashiontrender och backstagetekniker till mindre delar för att berättade om dem i detalj. Jag ville genast hem, leta upp någon modell och ställa mig och sminka. Det var så vansinnigt inspirerande!

MAC MoistureLyne tipsade om BB Cream som en av hennes favoriter. Hon brukar själv använda BB Cream i T-zonen och CC Cream på kinderna. Men rekommenderade även Mineralize Moisture Foundation för dig som är lite torrare.

Mer om vårens trender kommer komma i ett eget inlägg tillsammans med vad jag har snappat upp från annat håll. Men det roliga med MAC är att de är ansvariga för så otroligt många modevisningar och därför har en stor överblick.

Inför varje säsong kommer MAC med en trendbibel. På den senaste sitter det fast en palett med colour cream. Jag fick en och ska lusläsa boken och kleta rejält med säsongens färger för läppar och kinder!

MAC TrendbibelMac Cream colour

Men det som fick mitt hjärta att slå extraslag var när Lyne drog fram sin egen makeupväska hon använder för jobb och visade fyra eye gloss. De var magiska! Och vet ni vad? De två ljusa kommer att komma ut som konsumentprodukter i vår! Jag längtar!

MAC Eye glosses

Två trender jag ser fram emot är läppglans och naturlig eyeliner. Jag har inte använt läppglans utan läppstift eller läppenna på många, många år. Plötsligt känns det aktuellt och kul igen. Det är flera trender för eyeliner i år. Men jag är mest nyfiken på den naturliga som följer ögats form. De senaste åren har handlat otroligt mycket om korrigeringar. Även med eyeliner då man kan korrigera ögats form. Nu kommer eyeliner som istället ska följa ögats egen form. Precis som “förr”. Jag tror att jag kommer använda andra tekniker för eyeliner på mig själv. Men jag tycker ändå att det är spännande att den här kommer tillbaka.

Vi satt kvar väldigt länge efter mötet och pratade och frågade ut Lyne. Det var otroligt trevligt och inspirerande! Jag blev taggad både som skribent, bloggare, makeupartist och konsument. Jag fick sådan energi så jag promenerade hela vägen hem, trots halka och snålblåst.

MAC VäskaHär är Lynes sminkväska. Paletterna hon håller i är concealer som finns i flera olika färgskalor. De är några av mina absoluta favoriter då jag jobbar och Lyne berättade att hon skulle kunna klara sig på jobbmed enbart dem. Annars är hennes favoriter BB Cream och klassikern Face & Body Foundation. 

Nyfiken på resten av trenderna? Håll ögonen öppna!