Varför?!

Kurviga modeller ersattes av pojkaktiga Twiggykopior som senare ersattes av hälsosamma, fräscha tjejer som ännu senare var stereotypen för aerobics. Supermodellerna kom med Cindy Crawford i spetsen. Efter det kom “heroinchic” och modellerna blev extremt magra och utrmärglade. Kate Moss slog igenom. Trenderna för deras stil och drag har förändrats flera gånger om sedan dess. Bland annat har vi fått se naturliga, docklika, androgyna osv. Men kroppsidealet har inte förändrats sedan 90-talet. Det har stannat kvar och blivit betydligt värre samt spritt sig rejält. Höftmåttet på modeller har förminskats med 6-7cm på tio år!

Idag är skådespelare och andra stjärnor lika stilbildande som modellerna var på 90-talet. Och deras ideal verkar vara detsamma..

När får vi se nästa förändring? Eller rättare sagt, när ska nästa trend sprida sig mer? När vågar modeskapare, modebranschen, modellagenturer och offentliga personer ändra sig? Alla borde ju inte ha samma åsikter som Karl Lagerfeldt..

En liten påminnelse om att Marilyn Monroe var stl. 42. Tror ni att hon hade slagit igenom idag? Förmodligen inte. Så länge hon inte hade velat gå ner till stl. 32 (size zero) och varför skulle hon vilja det?