Veganmat och barer i Newcastle

Vi hamnade på en fantastisk restaurang här i Newcastle igår. The Herb Garden har stort fokus på grönsaker (hurra!) och deras paradrätt är olika typer av pizza. Men jag valde något helt annat, en vegansk rätt jag inte svänger ihop i köket hemma: rostad blomkål med mos på rödbetor, cashewnötter och hasselnötter med champinjoner i persilja och vitlök samt chips på rödbetor och palsternacka. Den veganska lyckan! Inredningen var cool med mängder av lampor i taket och en odling av sallad längs med väggen. Men stämningen var avslappnad och opretentiös. Precis som jag vill ha det. Newcastle levererar!

newcastle blomma elinfagerberg.se Newcastle Ida Josefin Eriksson och Elin Fagerberg elinfagerberg.se The Herb Garden restaurang Newcastle elinfagerberg.se Newcastle veganmat elinfagerberg.se Newcastle The Herb Garden menu elinfagerberg.se

Barer i Newcastle

Efter middagen gick vi runt och spanade in Newcastels barer och jag blev minst sagt förvånad. Det sägs att Newcastle Gateshead är det mest populära stället för utgång i Europa efter London och Berlin. Och kanske är det sant. Söndagkvällen kändes som en lördagkväll i Stockholm med mängder av folk ute. Vi hamnade till slut på PTMY – Pleased To Meet You. Jag drack en cocktail med smak av smörkola. Dessert i ett glas!

Newcastle ptmy elinfagerberg.se Newcastle ptmy drink elinfagerberg.se Newcastle elinfagerberg.se Newcastle barrunda elinfagerberg.se

Crowne Plaza Newcastle

Efter att ha packat halva dagen, promenerat hunden, tagit hand om min dotter, åkt till Arlanda, flugit till Köpenhamn och sedan vidare till Newcastle för middag och utgång var jag minst sagt trött när jag kom tillbaka till hotellet på natten. Men oj vad det är värt att vara trött för lite nya äventyr! Vi sov på Crowne Plaza, ett av de nyaste hotellet i stan. Fräscht och snyggt!

 

Newcastle crown plaza elinfagerberg.seNewcastle crown plaza frukost elinfagerberg.se

Brittisk hotellfrulle

Idag står en av mina främsta talanger på schemat, nämligen shopping. Yay!