Vinprovning med Gancia

I veckan var jag på vinprovning med Gancia för att testa mousserade viner ur deras sortiment. Jag har aldrig provat deras viner tidigare men hittade nya favoriter!

Gancia är en italiensk vinproducent som grundades redan 1829. Idag är det den femte generationen som driver företaget. Så det är verkligen ett familjeföretag!
I Sverige säljer de två mousserade viner på Systembolaget, Pinot di Pinot Brut och Pinot di Pinot Rose. Båda var supergoda! Men min favorit var en som tyvärr inte finns i Sverige än, Cuvée 244 Mesi Asti Docg Metodo Classico. Ett sött vin med 100% muscuvado druvor. Det var otroligt gott! Ser du det utomlands så tycker jag definitivt att du ska köpa in en flaska att skåla i.

Pinot di Pinot Brut är ett friskt mousserande vin som jag tror de flesta kan tycka om. Ett sådant som är perfekt att skåla i. Ett torrt vin med mycket äpple och citrus.

Pinot di Pinot Rose är ett blommigt rosevin som inte är sådär sötsliskigt som jag tycker flera roseviner är. Man kunde bland annat ana röda bär och citrus.