Vintergrå och livlös – ansiktet

Januari, februari och mars är långt ifrån min favorittid på året. Dagarna är korta, det är kallt, halt och de flesta ser faktiskt rätt grå och glåmiga ut. Men det finns många spännande produkter som kan råda bot på det! Inte på vädret eller mörkret, men på vår bistra uppsyn.

Först ut är produkter för huden. Jag har mängder med favoriter. Här är några av dem.

Livlös hy – glow, glow, glow! 

Sätt fart på cirkulationen med en grym peeling och ge fukt med med en ansiktsmask. Skydda huden mot kylan med effektiva krämer och ge lite liv med en brun utan sol med en lätt tonande effekt. Om du inte vill använda en brun-utan-sol eller foundation, testa en lätt färgad dagkräm. Vill du få extra lyster, komplettera med en milt peelande serum eller kräm.

bild (76)bild (75)

Acquizhen exfoliating mask – en peelingmask som sätter fart på cirkulationen i huden och ger huden näring, fukt, skydd och ordentlig lyster. Peelar varsamt med malda arganfrön och/eller enzymer från papaya. Ekocertifierad och organisk.

Estee Lauder Revitalizing Supreme – en ögonkräm som stärker, revitaliserar och piggar upp huden. Ett litet minus för att den är i burk men ett plus för den härliga konsistensen. Jag gillar att lägga på lite extra en kväll i veckan och använda den som ögonmask. Ibland kombinerar jag det med ett lättare ögonserum under. Det är en dunderkur för dig som brukar bli torr runt ögonen eller som vill förskjuta hudens ålderstecken lite till.

Murad Hydra-Dynamic Ultimate Moisture – Fukt, fukt, fukt. Den är perfekt för lite torrare till väldigt torr hy. Men kan bli för mycket för en blandad eller fet. Kombinera gärna med serum!

Skin Plan Vitamin A & E mask – En närande mask i krämkonsistens som stärker och vårdar. Jag gillar att ha den här på efter att jag varit utomhus i kylan och känner att huden stramar. Bra förebyggare mot torr hud.

Gilda Aha Gel – Används som en ansiktskräm för dig med fet hy eller som ett serum för dig med lite torrare hy. Ger en fin jämnhet och peelar varsamt. Jag tycker att lystern förbättras efter bara någon dag. Jag gillar att använda den på natten. Undvik aha-produkter om du ska vistas i solen.

Lumene Self tan face cream – en lätt brun-utan-sol produkt som inte ger Thailandbrännan utan en mild, vacker nyans. Den passar perfekt vintertid om du bara vill ha några steg mörkare ton. Lite färg är perfekt för att dölja synligheten av mörka ringar, spruckna kärl, rödmosighet och glåmighet. Jag använder den på kvällen för att vakna lite fräschare.

Dermalogica Sheer Tint – en färgad dagkräm som ger en lätt ton till ansiktet samtidigt som den ger vård, fukt och skydd. Den innehåller ljusreflekterande partiklar som hjälper till att dölja mörka skuggor. Stort plus för Spf 20! Passar dig som vill att det ska gå snabbt på morgonen. Psst.. Sheer Tint har en mer täckande kompis, som också är ny – Cover Tint.

Fler tips mot vinterglåmighet är på väg! Näst ut är håret.