Vintergrå och livlös – håret

Vi fortsätter att spana in några av mina favoriter mot vinterglåmighet. Precis som med produkter till huden har jag många favoriter till huden. Här är ett axplock.

Trött och risigt hår

Håret behöver fukt, näring och skydd under vintern. Tillsammans med volymprodukter är fuktighetsgivande och näringsrika masker ett hett tips. Om du samtidigt lider av lite livlös färg är tonande masker ett bra alternativ när det ekar i plånboken.

bild (73)

Unite U Lyxury Conditioner – Ett krämigt, lyxigt balsam som ger rejält med fukt till håret. Om du har ett tunt hår behöver du komplettera med volymprodukter efteråt. Men annars passar balsamet det flesta. Det känns mer som en inpackning än ett balsam. Ger mjukt och följsamt hår med hjälp av bland annat hawaiiansk vit honung och ren arganolja.

Revlon Nutri Color Cream – En riktig klassiker för färgat hår! Den här inpackningen finns i mängder med färger och ger en väldigt fin effekt. Förstärker hårfärgen och tar fram lyster igen.

Shu Uemera Color Lustre – är även den en inpackning med pigment som tar bort tråkiga dassiga toner i blont hår. Produkten finns i fem olika nyanser. Den på bilden ovan plockar fram kalla nyanser vilket är super om du vill undvika gula och röda toner. Samtidigt ger den fukt och vård. Om du har väldigt torrt hår behöver du komplettera med en inpackning. Den här är relativt lätt i konsistensen.

Orofluido Hair Oil – ännu en härlig hårolja! Den här bygger bland annat på arganolja, linfröolja och cypressolja. Torra längder behöver vårdas extra mycket under vintern. Det här är en av de håroljor jag dränker in håret i efter tvätt. Det hade varit ännu bättre om den hade haft en pump. Stort plus för en ljuvlig vaniljdoft!

bild (79)

 

Mega Magic Självhäftande Spolar från Åhléns – Jag tror att alla känner igen sig när jag säger att håret är platt och tråkigt på vintern. Men med enkla spolar fixar du snabbt volym. Förbered håret med mousse och rulla upp slinga för slinga när håret ännu är fuktigt. Rulla ut dem när håret har torkat och spraya rejält. Voila! Volym á la Hollywood.

Ghd Tuperingsborste – Att en smal lite borste kan göra så stor skillnad! Den här använder du för att tupera håret och skapa dramatisk volym. Den ger en riktigt bra effekt trots att den är skonsammare att jobba med än flera andra. Den är också super för att få till det sista i en vacker uppsättning eller att borsta håret bakåt med.