Vitemölla och Forsvik med hawaiimönster

Kavat är ett av Sveriges mest populära skoföretag. Till våren lanserar de sina barnmodeller Vitemölla och Forsvik i ett nytt fint hawaiimönster.

Historien bakom Kavat

Kavat grundades redan 1945 av Ragnar Karlsson. Men då under namnet Ymer. Då skedde det mesta av tillverkningen för andra skoföretag. Under 1970-talet började man tillverka skor under eget märke. Namnet Kavat togs från familjens tax som hette just Kavat (jag som älskar taxar blir extra varm i hjärtat här). Formspråket från 70-talet lever kvar än idag och det tror jag att du kan känna igen. Jag känner själv igen flera av modellerna från min barndom. Idag tillverkar de 300 000 skor om året och förutom till sig själva även för företag som Oscar Jacobson och Blankens.

Forsvik och Vitemölla

Forsvik är en klassisk sandal och Vitemölla en slip-in sko. De är tillverkade i läder och ska ha en vattenavvisande yta. Båda modellerna kommer i en limiterad upplaga. Jag tycker att de är supersöta! Min dotter har haft skor från Kavat i vinter. Jag tycker att de kan vara lite hårda och “stumma”. Men hon älskar dem och vill även ha på sig dem inomhus. Och hon är ju bästa kritikern eftersom det är hon som bär dem.

Skorna släpps 4 maj och kostar 599kr. Jag älskar Vitemölla och kommer förmodligen investera i ett par.