William Värnild släpper I Will Makeup

William Värnild, PR-proffs och makeupartist har lanserat ett eget märke – I Will Makeup. Än så länge finns det endast en produkt men mer är på gång. Jag har pratat med William om bakgrunden och framtiden.

Den första produkten är ett hjul för läpparna med peeling, läppmask och läppbalsam. Jag har hunnit testa den under några veckor och gillar den. Masken för läpparna är min absoluta favorit.

William Värnild tittar glatt in i kameran och håller i sin nya produkt.
William Värnild ser stolt ut över sitt nya märke – I Will Makeup

Torra läppar kan göra det svårt för makeup att fästa ordentligt och resultatet av läppstift, läppglans och läppenna blir förmodligen inte riktigt som du hade tänkt dig. Värnild berättar att han har träffat kvinnor som inte vågar bära läppstift i tron om att de inte passar i det efter att de tidigare har applicerat läppstift på torra läppar. Med ett rätt dåligt resultat.

Hans lösning är produkten Magic Lip care Kit som ser ut som ett litet hjul med tre behållare. En med peeling, en med mask för läpparna och en med ett glansigt läppbalsam. Utseendemässigt påminner det om Make up Stores gamla concealerhjul som hade tre färger i en svart burk. Men den här är nog lite snyggare.

“Jag ville skapa en produkt som skonsamt kunde avlägsna döda hudceller utan att rispa huden och samtidigt kunde ge maximalt med fukt och näring till läpparna. Det består av en peeling, en inpackning och sedan ett balm/glans som återfuktar och inte torkar ut som man sedan enkelt kan sminka på”, berättar William Värnild.

En vit burk och en färgglad kartong med texten I Will Makeup från William Värnild.

Peelingen är skön att använda innan du smörjer in läpparna. Det gör masken eller läppbalsamet mer effektivt. Massera varsamt in den med cirklande rörelser. Smörj sedan in med masken eller balsamet. Den gula produkten, masken, är skön att sova med men fungerar även fint att använda under dagen. Balsamet ger rätt mycket glans och jag gillar att kombinera det med bara en läppenna.

William Värnild avslöjar också att det är fler produkter på gång.

“Det kommer komma spännande dropp under hela året. Näst ut är en magisk liten produkt för brynen. Mer än så vågar jag inte avslöja än”, berättar han.

Så vad tycker då jag? Å ena sidan älskar jag att alla produkter kommer ihop så att jag inte glömmer någon eller behöver rota extra länge. Å andra sidan så kommer en av dem, förmodligen läppbalsamet ta slut snabbare än de andra produkterna. Jag föredrar också hylsa framför burk. Men överlag är jag väldigt förtjust i Magic Lip Care Kit och jag ser fram emot fler släpp från I Will Makeup!

En vit burk på ett träbord. Burken har tre behållare.
Så snygg!

William Värnild 4 bästa makeuptips!

  • Ett par välformade bryn. Just brynen är ansiktets spegel, de ramar in och lyfter.
  • Ett par återfuktade läppar gör att du ger ett fräscht intryck vare sig du vågar mycket eller lite färg.
  • Markera fransraden med en ögonpenna innan du lägger din mascara. Det gör att dina fransar ser betydligt fylligare ut. Sedan ger mascaran mer längd och volym.
  • Svep lite solpuder på de högsta punkterna i ansiktet för en fräsch och solkysst look!