Winter Glamour

Här har jag testat en ögonskuggspalett från Rituals vinterkollektion. Paletten heter Winter Glamour och har tre fina färger i sig. Den finns också i en variant med kalla nyanser. Som ni har märkt brukar jag ju variera det där en del.. varför begränsa sig 😉

Skuggorna går att använda både torra och fuktiga. Jag föredrar dem helt klart fuktiga. Det hände inte så mycket med dem när penseln var torr. Men med en krämigare formula kom ett bra pigment och väldigt fin lyster fram. Favoriten är den mörkgröna nyansen. De sitter rätt bra också.

Jag har kombinerat skuggorna med en ny favoritmascara! Den heter Damson och är från Emite Make up. Utan att överdriva tror jag att det kan vara en av de bästa mascarorna som jag testat. Den ger rejält med både längd och volym. Den tynger heller inte ner böjen du gör med franstången. Penseln har en schysst form och gör att du kommer åt och bygger upp bra.
Mascaran har en bra svärta och den är utan parfym och fibrer. Jag förstår inte alls varför andra sminkföretag har parfym i sina mascaror?! Ögonen är känsliga och vi ska vara rädda om dem. Avsaknaden från fibrer gör att du minskar risken för klumpar och formulan är mer skonsam för känsliga ögon. Det enda minuset är att den är vattenfast. Den är svår att få bort. Och jag har egentligen bara behov av tårfast mascara mot regn och liknande.

Betyg:

Ögonskuggspalett: 3,5/5.

Mascara: 4,5/5