Event med ZO Skin Health och Colorescience

ZO Skin Health lanserar nya produkter och i samband med detta bjöd de in till pressvisning för några dagar sedan.

Zo Skin Health

Hjärnan bakom Zo Skin Health är Dr. Zein Obagi. Hans tanke är att man inte ska behöva tillsätta så mycket produkter till huden och arbeta för en frisk och sund hud som är återfuktad, mjuk och motståndskraftig med jämn hudton. Och tja, vem vill inte ha det?

zo skin health pressfrulle elinfagerberg.sezo skin healt elinfagerberg.se

En av nyheterna är ZO Skin Health Offects Sulfur Masque, en ansiktsmask som tidigare har funnits som behandlingsprodukt men nu lanseras till konsument. Den passar främst fet och oren hud men kan användas lokalt. Den är exfolierande och talgreglerande.

ZO Skin Health Oraser Correcting Hand and Body Scrub är en nyhet för kroppen. Kroppsskrubben peelar både kemiskt med salicylsyra och fysiskt med sockerkorn. Salicylsyra är känt för att vara effektit mot keratosis pilars – de små irriterande knottrorna på baksidan av överarmarna. Och visst är det värt att testa! Syror är mest effektiva när de inte kombineras med vatten så peela huden lätt när den är torr och fortsätt sedan med sockerkornen på fuktad hud.

De lanserar även ett stick för punktbehandling mot orenheter – ZO Medical Belmishbright. Den innehåller bland annat A-vitamin, salicylsyra, manukahonung och UV-skydd.

Blemishbright zo medical elinfagerberg.se

Colorescience

Colorescience har samma agentur som ZO Skin Care och därför gällde pressmötet även dem. De har makeup med UV-skydd och ingredienser mot olika hudproblem. Jag tror inte att makeup i sig kan normalisera ett hudproblem. Men jag tror att det kan vara bra att använda i kombination med bra hudvård.

Vi pratade bland annat om Even Up – en primer som hjälper till att minska eventuella pigmentförändringar och innehåller SPF50. Den är lätt färgad och ljusreflekterande. Det verkar vara en smart produkt och jag ser fram emot att testa den.

colorescience makeup elinfagerberg.se colorescience pressfrukost