#

Algologie till Sverige

Det franska marina hudvårdsmärket Algologie har precis lanserats i Sverige. Jag är nyfiken som sjutton! Jag har tidigare jobbat med ett annat marint hudvårdsmärke som utbildare och besökte bland annat det märkets labb nere i Frankrike. Jag gillar vad havet har att erbjuda. Det finns så mycket oupptäckt där! Alger och sjögräs har väldigt spännande egenskaper och flera av dem har behov som påminner om vår huds. Jag kan verkligen nörda ner mig i det här i evigheter!

Algologie startade 2009 då två chefer från Decleor och Clarins kom in i företaget. Men deras labb har funnits sedan 80-talet. De har bland annat en egen alg-odling i ett naturreservat i Bretagne. Ingredienserna till produkterna tas från närområdet och de arbetar bland annat med mineraler från havsvatten och olika extrakt från alger och sjögräs.

Sortimentet av produkter är relativt brett. Det finns både ansiktsprodukter, kroppsprodukter och sol. Just nu håller jag på att testa Micellar Cleansing Water. Det ska bli spännande att se hur den fungerar.

algologie_eau_micellaire-_miscellar_cleansing_water

Algologie är inga produkter du köper hos hudterapeut. Utan du hittar dem i Life-butikerna. Lite synd att de inte är mer aktiva och “måste” säljas av hudterapeut. Men de kan självklart vara bra ändå och i andra länder verkar det finnas behandlingar med märket. Hurray för att de inte innehåller mineralolja eller silikon.

Sharing is caring:

Inga kommentarer

  1. Två rengöringar med bra resultat |

    […] Algologie är även det ett franskt märke. Istället för vindruvsextrakt är deras främsta ingredienser marina. Micellar Cleansing Water var jag lite skeptisk till innan jag testade det. Men efter att ha fått en rekommendation från Linnea Öst (Tara/Amelia) högg jag snabbt tag i den. Rengöringen är helt flytande och du använder den på bomullspads. Den fungerar oväntat bra! Om jag har en hel festmakeup använder jag gärna en krämigare rengöring innan. Men annars klarar jag mig bra med den här. […]

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.