#

Att leva med funktionshinder

De senaste dagarna har jag varit helt slut som människa! Min ena hörapparat har skavt i flera veckor och det har lett till att det har börjat blöda i örat flera gånger. Jag har helt enkelt fått gå utan. Det har gjort för ont att ha den i. Istället har jag hört som en 90-åring och tinnitusen, som annars döljs av apparaten har tjutit som ett larm.

I morse hade jag äntligen en tid hos audionomen. Jag har haft fyra nya audionomer på ungefär tio undersökningar och idag hade jag den femte. Det verkar vara ruljans på Landstinget?
De var tvungna att ta den skavande apparaten och skicka iväg den. Den jag fick behålla justerade de. När jag kom hem upptäckte jag att de hade justerat den helt galet. Men jag varken orkar eller hinner ringa och få en ny tid för det.

Under tiden jag väntar har jag rotat fram en gammal apparat från ett helt annat märke med helt andra inställningar. Så jag har olika ljudkvalite och ljudvolym på de båda öronen. Och en tinnitus som påverkar mig rätt rejält.

Så jag är trött. Helt utmattad faktiskt. Minsta sak som går fel och jag blir irriterad. All energi går till att sortera ljud, försöka höra, koppla bort tinnitus och koppla bort ett flimmer framför ögonen (gammal synskada).

Tack för att jag fick gnälla lite! Jag hoppas att ni känner er piggare än mig. 🙂

20130123-164334.jpg

Sharing is caring:

Inga kommentarer

 1. annsofiesoderbergh

  Visste inte om att du levde med detta. Jag har en vän som har tinnitus, men hon har ingen hörapparat, men hon arbetar i barngrupp och det är väldigt jobbigt för henne. Kan tänka mig hur du har det som verkar ha det värre.
  Hoppas allt löser sig för dig!

  Svara
   • annsofiesoderbergh

    Jaaa det tycker jag med, för jag har också gjort det och vet hur jobbigt det är även för en som inte har tinnitus. Men hon har fått sin tjänst uppdelad så hon har hälften administrativ tid och resten i barngrupp. Men hon söker även andra jobb som är helt administrativa, typ rektorstjänster.

 2. Anonym

  Usch vad jobbigt för dig Elin! Kan inte ens föreställa mig det. Kram och hoppas det blir bättre snart eller att tiden går fort….
  /Maria

  Svara
 3. Kerstin, Skimmerskuggan

  Usch vad tufft det låter :/ Kanske kan du dumpa landstinget, så du slipper väntan och personalbyten? I Skåne är just hörselvården iaf hyfsat privatiserad. Hoppas nu att den riktiga hörapparaten kommer tillbaka riktigt snabbt!

  Svara
 4. Alexandra

  Jag är verkligen glad över att du skrev den här bloggposten. Jag har själv tinnitus och även om många är drabbade är det få som skriver om det. Alltid skönt att veta att man inte är ensam. Hoppas att det ordnar sig snabbt för dig för det tar så mycket energi att försöka förhålla sig till tinnitusen och allt annat. Kramar till dig!

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.