#

Dagens smink

Jag har provat en drös med nyheter och några nygamla favoriter i sminklådan idag. Flera av dem är bra budgetprodukter!

Utomhus och inomhusljus. Det var svårt att hitta ett bra ljus. Men jag hoppas att detta funkar någorlunda.

Basen: Jag grundade med en ny cremefoundation från La Roche Posay. De har kommit ut med en ny serie produkter för känslig hy. Den ska bland annat fungera på atopisk hy och andra känsliga hudtyper. Den är utan konserveringsmedel och parfym. Med spf 35. I samma serie finns det en flytande foundation och en mineralfoundation. Foudation i cremeform är väldigt behaglig och ger ett fint resultat. Inte för täckande och inte för transparent. Jag tycker dock inte att den sitter superbra utan man kan eventuellt behöva bättra på den under dagen.

Jag mattade ner och fixerade med ett nytt puder från Oriflame – Studio Artist Pressed Powder. Det fungerar bra och jag gillar dosan, liten och med spegel. Den skulle lätt få plats i en liten clutchväska. Men jag är inte helt positiv till att det bygger på talk.

På kinderna har jag använt två favoriter från MAC. Magically Cool Liquid Powder i färgen Cajun är ett bronzingpuder i lös form. Det ger jättefin lyster och extra glow till huden. Som rouge använde jag färgen Stunner från MAC. Det är en ljus korallrosa ton som jag gillar.

Ögon: Jag använde en ny ögonskuggspalett från E.L.F i färgen Smokey. Den innehåller sex stycken färgen i kalla nyanser. Flera med skimmer. Den var relativt lätt att arbeta med men flera av färgerna smulade sig rejält. Dock inte alla. Jag gillar att det är små storlekar på skuggorna och att man kan se igenom förpackningen vilka färger det är. Men jag gillar inte ingredienserna, talk och mineralolja. Och förpackningen är tyvärr är “nageldödare”.  Men för det extremt bra priset, (36kr!!) så är det nästan förlåtet. Jag använde den ljusgrå, lila, mörkgrå och vita. De sitter kvar än efter flera timmar!

Från E.L.F testade jag också en eyeliner i burk som är i krämform. Tyvärr är det samma problemet med ingredienserna. Men jag måste säga att pigmentet är bra och den är smidig att måla på. Den sitter bra under hela dagen. Ca. 15kr. Nästan så att man har råd med två 🙂

Som mascara provade jag en ny från Claudia, Lashing Out. Den har ett ganska milt pigment. Jag hade gärna haft mer svärta. Men annars tycker jag att det är en väldigt bra vardagsmascara. Och för 69kr blir det ännu bättre!

Läppar: Läppglans i den nya färgen Vintage Rose från Isadora. Mjuk och behaglig konsistens. Smal hylsa med en ganska bred applikator. Färgen är beigerosa med guld eller kopparskimmer i. Superfin! 

Sharing is caring:

Inga kommentarer

 1. Carina (TotalBeauty)

  Ser fint ut 🙂 Visst är det svårt att hitta bra ljus nu…

  Undrar lite över det här med talk, du nämner några gånger att du inte gillar att det finns med i produkterna. Är Talk farligt för huden?

  Svara
 2. Carina (TotalBeauty)

  Hihi var trött när jag skrev menade inte farligt, utan skadligt, om det nu är någon skillnad 😉

  Det verkar som att talk finns i många produkter. Har tänkt försöka få tag i någon bok på svenska som kan lära mig vad alla de olika ingredienserna i smink och hudvård kan ha för verkan på huden, både positiva och negativa. Vet du om någon sådan bok? Vill kunna börja skapa riktigt bra recencioner och då bör jag ju också veta om vad det mesta betyder/ har för åverkan på huden.

  Svara
 3. elinfagerberg

  Humm.. skumt.. svarade på detta från mobilen. Men verkar inte ha kommit in. Jag tror att jag har en bok hemma någonstans, måste hitta den och se vad den heter :).

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.