#

Det där om skolorna..

I samband med mitt inlägg om min utbildning till hudterapeut så fick jag en fråga från “nq”. Hon är själv sugen på att bli hudterapeut men har svårt att välja skola.

I sin kommentar nämner hon Elisabethskolan och Gilda Skolan. Och jag tycker helt klart att de två är de bästa valen. Både är anrika, gamla skolor med väldigt mycket erfarenhet och båda är godkända av SHR och Cidesco. De har samma uppbyggnad av kurser och bägge har praktik direkt på skolan. Vilket jag tycker är betydligt bättre än praktik på salong. De är inte alla som praktiserar på salong som får jobba så mycket tyvärr..  De ingår också utbildning till spaterapeut i bägge skolorna. Det sägs att hudterapeuter från Elisabethskolan och Gilda Skolan är de mest efterfrågade. Men det svävar också en hel del myter och konkurrens mellan skolorna..

En av de starkaste myterna om Gilda skolan är att den ska vara hårdare. Att den är mer “flickskola” och att man praktiskt taget måste stå upp när man svarar. Riktigt så var det inte. Men jag kan säga att det ligger mycket sanning i den myten. Disciplinen var stenhård. En gång fick jag tillsägelse att jag inte hade läppstift på mig när jag tömde torktumlaren.. Men disciplinen har man också nytta av som färdig terapeut.

På Elisabethskolan har de fler märken som man lär sig och jobbar med. Gilda Skolan har sitt eget samt Kerstin Florian och Face Stockholm. Det är både för- och nackdelar med att ha få märken.

Det beror också på vart du bor? Gilda Skolan finns i Stockholm, Göteborg och Malmö. Elisabethskolan finns i Stockholm och Göteborg.

Mitt bästa tips är att besöka skolorna och känna av atmosfären. Känn efter om det är rätt för dig. Det som är bra för någon annan behöver inte vara bäst för dig. Lyssna på hjärtat och jämför priset! Innehållet är motsvarande mellan Gilda och Elisabeth ändå.

Det viktigaste är att du väljer en skola som är godkänd av SHR. Då har du en kvalitéstämpel på din utbildning. Det finns också andra skolor som är godkända av dem.

Alla lycka till!

Sharing is caring:

3 Kommentarer

 1. Mia

  Hej! Hur kommer det sig att du tror att international Beauty School är sämre än gilda och elisabethskolan? Och vilken av alla dessa skolor har bäst rykte? Tack !:) Mvh, Mia

  Svara
 2. Luna

  Är fullkomligt ÖVERTYGAD om att Elin har rätt angående GILDASKOLAN.

  Det var ett fruktansvärt år. Elever tilläts bete sig som vuxna mobbare. Om man gick till rektor Anna Wigö (en för övrigt lismande person)när det gått för långt. Som när ens klasskamrater MEDVETET gjorde allt för att försöka förstöra för varandra, likt som om det va en tävling. Hallåååå! Alla har betalt 95k för att inte ha ett liv och bli mobbad av både lärare, rektor å de man pluggar med.
  En Schweizisk flickskola, likt den skaparen Gilda Liljeblad Gildaskolan

  Svara
  • Elin Fagerberg

   Åh vad tråkigt att du har haft en sådan upplevelse Luna! Jag hoppas att du klarade av att gå färdigt och får njuta av arbetslivet istället.

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.