#

Det här med bortglömda kvinnor

Ibland har man inte råd att skänka pengar till välgörande ändamål. Men flera behövande kan man hjälpa ändå. Ett bra sätt är att skänka kläder och annat till kvinnojourer eller härbärgen.

Jag har vid ett flertal tillfällen skänkt kläder och skönhetsprodukter till en kvinnojour i Stockholm. Flera av de som är där har tidigare levt på gatan som prostituerade och/eller med drogproblem. Där finns också de som har flytt från sina hem efter att ha blivit utsatta av misshandel av en anhörig. De börjar oftast på noll igen och får en väldigt låg summa pengar från staten. Den summan kan också ta ett tag innan de får. Därför kan du påverka en hel del om du skänker det du inte behöver efter en rensning hemma.

Senast var jag där för några dagar sedan med två stora ICAkassar med skönhetspryttlar av allt möjligt slag och två ICAkassar med kläder, smycken, handväskor och skor. Det som jag ändå inte använder kan någon annan få nytta av istället.

Skönhetsprodukter är inte det första du behöver när du har flytt från helvetet. Men det kan påverka kvinnorna till att ha lite kul och få rå om sig själva en stund. Att färga håret, smörja in sig med en väldoftande kräm eller lägga på lite läppstift kan påverka självbilden en hel del. Det kan också ha betydelse för de som vill börja om på nytt.

Obs! Många flyr tillsammans med sina barn. Har du leksaker eller barnkläder hemma så kan det också hjälpa. Att hjälpa ett traumatiserat barn borde vara mycket mer betydelsefullt än att få några tjugolappar från Tradera eller Blocket.

De flesta kommuner har kvinnojourer. Ring din kommun och fråga vart du hittar din närmsta.

Boken som fick mig att engagera mig hittar du här

Sharing is caring:

Inga kommentarer

 1. admin

  Hej Elin, min gamla jobbkollega!
  Nu vill jag bara säga att jag är så himla glad över att du skrev om att skänka till människor som hamnat i fruktansvärda och jobbiga situationer. Jag har precis pratat med en tjej på Kriscentrum (hittade numret via http://www.stockholm.se) och berättat att jag jättegärna skänker kläder, smink och leksaker. Jag kommer att bli uppringd om hur det går till och få prata med någon som har hand om donationer. Känns SÅ jäkla bra! Hoppas fler följer ditt intiativ!
  Kul att läsa din blogg också!

  Hälsningar

  Camilla Moufid Kristiansson
  http://www.camillamoufid.se

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.