#

Min härliga lilla tös Malva fyllde ett år för några dagar sedan. Nu har jag varit tvåbarnsmamma i ett helt år. Tänk att tiden kan gå så otroligt fort? Å andra sidan har hela världen hunnit förändras de senaste två månaderna.

Min dotters födelsedag firades med släktkalas via Zoom. Det är bättra att bara anpassa sig efter situationen än att riskera något. Alla fixade eget fika och satte sig framför datorn kl. 15 sen sjöng vi för ettåringen och fikade ihop. Supermysigt! Och skönt att se alla samtidigt trots att jag mycket hellre hade sett dem live såklart.

Att ha en liten ettåring hemma betyder att jag ständigt behöver vara på min vakt samtidigt som jag ska försöka ge lika mycket åt den stundande sexåringen, driva ett litet företag, finnas där för min lilla tax-tant, man och övriga familj och vänner. Min energinivå börjar blinka med sin röda lampa. Jag hade inte tackat nej till Öppna förskolan eller andra sociala aktiviteter i barnsäkra miljöer. Men det går ju inte så som läget är för alla nu. Allt är stängt, låst och mörkt.

Men resten är så otroligt mysigt. Vi leker titt-ut, duschar ihop, sjunger, dansar, gosar väldigt mycket och promenerar. Och dagarna går.

Till hösten är min föräldraledighet slut och jag kommer börja jobba för fullt igen samtidigt som lilla flickan börjar på förskolan och stora i förskoleklass. Det ska bli spännande! Och lite läskigt.

Sharing is caring:

2 Kommentarer

 1. Lotta

  Dom är så söta båda dina barn!
  Visst är det lite läskigt när dom börjar skolan! Sen går det fort.
  Min yngsta går ut gymnasiet, och hur blir det med studenten nu? Och sen ska hon studera utomlands…mamma är redan nervös.

  Skulle vilja fråga dig en sak ang hudvård. Jag använder The Ordinary Glycolic toner 7% varje kväll, började i julas när jag fick den och är nu uppe i varje kväll. Tycker min storporiga hy ser bättre ut nu. Har inte märkt nåt innan precis, men den senaste tiden plötsligt la jag märke till skillnaden. Men nu kommer sommar och sol. Hur gör jag nu? Känns trist om jag slutar och huden ser tråkig ut igen.
  Min ekonomi är inget vidare så har tyvärr inte råd med något dyrt.
  Tacksam för tips!
  (Ps, mitt paket kom häromdagen, SÅÅ glad!)

  Svara
  • Elin Fagerberg

   Åh jag förstår att du grubblar! Det kommer nog gå kanon då men trist att hon missar det stora firandet. :/

   Du kan fortsätta så länge du är superpetig med solskydd på dagarna. Du kan också använda den som kur och pausa och bara köra den som kur några gånger om året. Det är inte bra att använda för mycket syra. All lycka till!

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.