#

Har du några särskilda sminkregler du går efter när du lägger din makeup? Jag har ett gäng som jag gärna delar med mig utav. Alla lika viktiga på sitt sätt

Mina fem sminkregler

 Nr. 1

Använd bra hudvård! Välj hudvårdsprodukter efter din hudtyp för att få det snyggaste resultatet på din makeup. Sminket blir jämnare, finare och eventuellt överflödigt glans kan bli ett mindre problem. Dessutom sitter sminket bättre.

Nr. 2

Satsa på fräscha verktyg! Varje gång du sveper en puderborste över ansiktet hamnar det överflödigt talg, bakterier och annat härligt i borsten. För att inte tala om när du spolar i toalettstolen utan att stänga locket innan. Det små läskiga bakterierna från din toalett flyger iväg och hamnar glatt på dina penslar, borstar och verktyg om du har dem liggande i badrummet. Blä! Makeuppenslar är en grogrund för bakterier. Om om du inte rengör dina penslar kan de faktiskt orsaka utslag på huden. Försök få till en tvättrutin för dina penslar som fungerar för dig. Kanske varje söndag?

Nr. 3

Ha kul! Makeup handlar om att ha roligt. Strunta i alla raka linjer och tråkiga regler. Våga testa något du inte har provat innan och bli inte arg om din favoritfärg utgår. Det finns så mycket annat att prova. Smink går alltid att tvätta bort. Det behöver inte vara så dramatiskt. Testa dig fram, va kreativ och släpp prestationsångesten. Det behöver inte vara perfekt för att vara bra. 

elin-fagerberg-sminkreglerfem-sminkregler-ogonskuggor-fran-ga-de-the-body-shop-och-yves-rocherEtt hett tips för att enkelt kunna testa nytt är ögonskuggspaletter. Kombinera dem gärna med singelskuggor i galna färger om du inte vill gå all in på en galen färgglad palett. Här ser du ögonskuggspaletten Basics från Ga-De och Down To Earth från The Body Shop och de ljuvliga singelskuggorna Citron Mat, Rose Tulip Necré och Caupicine Necré från Yves Rocher

Nr. 4

Tvätta bort! Glöm inte att tvätta bort sminket varje kväll. Helst med en dubbel rengöring. Att sova med gammal ögonmakeup kan reta ögats känsliga slemhinnor och ge ögoninflammationer och vaglar. Du vill också rengöra huden för att få den fräsch innan du smörjer in dig.

Nr. 5

Låt inte någon annan styra ditt kreativa uttryck! Vill du sminka läpparna vita och ögonfransarna cerise, så gör det. Bry dig inte om vad andra tycker. Låt makeup vara ditt kreativa uttryck som visar ditt humör och din personlighet. Följ trender om du vill, men känn dig aldrig tvingad. Köp aldrig en ny produkt bara för att du borde, för att dina vänner har den eller för att den går på reklamen. Gör det för att du vill och känner dig nyfiken.

fem-sminkregler-isadora-och-maybelline isadora-matte-lipstick-och-maybelline-vidid-matte-liquid-lipstickVivid Matte Liquid Lipstick från Maybelline (inte direkt matt, men snyggt) och Twist-up Matte Lipstick från IsaDora.

Vilka sminkregler är viktigast för dig? Har du något du strävar efter?

Sharing is caring:

4 Kommentarer

 1. Hilde

  Jag har skivit så många inlägg om hur jag avskyr sminkpolisen och dens lagar blev alldeles kall i magen när jag läste din rubrik 🙂 Nu efter att ha läst måste jag säga att det är precis som du tycker jag tycker. Kram

  Svara
 2. Emma P

  Haha jag kände precis som Hilde när jag såg rubriken. Men bra och sunda regler här! Själv tänker jag inte riktigt i regeltermer kring smink men jag tvättar mina borstar varje vecka, har de använts till krämprodukter kör jag efter varje användning och även ögonborstar efter varje gång. Tvättar alltid bort sminket också:) Ska jag ge mig själv nån regel nu är det nog att jag banne mig inte får köpa en endaste palett förrän till sommaren, har köpt väldigt många de senaste månaderna! Men som du skrev, det är ju ett så fantastiskt sätt att få testa massa skuggor! Köper typ aldrig singelskuggor längre, priserna är ju hutlösa i jämförelse, iaf från de märken jag köper paletter ifrån.

  Svara
  • Elin Fagerberg

   Haha!Vad bra :). Vad duktig du är på att rengöra!! Jag måste påminna mig själv rätt ofta. Jag håller med dig om singelskuggorna. Varför köpa tio singlar när du kan få en palett för att betydligt bättre pris! Men smart om man vill komplettera med några enstaka färger.

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.