#

För svullna ögonlock

Svullnader runt ögonen drabbas vi alla av ibland. De kan ha en mängd olika orsaker. Du kanske har en sämre period i livet och sover mindre eller varit stressad den senaste tiden. Hormonförändringar kan också påverka. Svullnader kan också bero på fettkuddar under ögonen. De är genetiska och du kan få dem tidigt i livet eller med åldern. Fettkuddar är ingenting du kan ta bort med hjälp av hudvård utan där krävs mer effektiva behandlingar. Men man kan också sminka bort synligheten av dem.

Att påverka vätskeansamlingar runt ögonen betydligt lättare. Jag gillar att massera bort dem och det är något jag gör regelbundet. Jag älskar ansiktsmassage och det verkar dränerande.

Annars finns det en uppsjö med ögonkrämer och geléer på marknaden. Alla med mer eller mindre givande resultat. Fokusera på de som sätter fart på mikrocirkulationen. Hudvård fungerar olika på olika människor och därför tycker jag att du måste prova dig fram till vad som passar just dig. De flesta hudvårdsmärken har ögonprodukter som anses vara dränerande.

Det franska hudvårdsmärket Christian Breton har en populär ögongelé som svalkar skönt på svullna ögon. Den kanske inte är den bästa anti-age produkten. Men den fungerar bra som en svalkande gelé. Den passar också bra för dig som lätt får fet hud på ögonlocken och har svårt att få ögonskugga att sitta kvar. Den är nämligen oljefri.

1107_11099-1

Obagi har också släppt nyheter för ögonområdet. Obagi Elastiderm Eye Treatment Cream är fokuserad på att öka elasticiteten i området runt ögonen. Serien ska också förbättra hudens fasthet. Fastheten och elasticiteten är otroligt viktigt att jobba med om du vill undvika påsighet och slapp hud runt ögonen. Hudens produktion av kollagen (fibrerna som arbetar med hudens fasthet) avtar med åren. Den börjar minska redan i 25-års åldern.

product-image_92_elastiderm-eye_sku080_elast_eyecream_productxx_380x380

Vad tycker ni? Är ögonområdet något ni prioriterar? Skriv gärna en kommentar om hur du vårdar ögonområdet!

Sharing is caring:

Inga kommentarer

  1. littlemissconsumer

    Jag opererade faktiskt bort lite av mina fettkuddar under ögonen redan då jag var 23 år, nu prioriterar jag verkligen ögonen med dyra krämer som ska motverka de första fina linjerna, sedan jag vart på en liten kurs med Clarins går jag även efter deras appliceringsmetod, men mer tips tas tacksamt emot.

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.