#

GlamourGals!

För något år sedan studerade jag några universitetskurser i hälsa. Bland annat folkhälsovetenskap som jag tycker är väldigt intressant.

Några glädjande besked var att svenska barn och ungdomar har den bästa självskattade hälsan i hela Europa! Vi är också ett av de länder med minst spädbarnsdödlighet i hela världen!

Däremot blev jag ledsen av att höra att runt 30 % av våra barn och ungdomar lider av psykiskt ohälsa. Så som nedstämdhet, oro, ångest och depression. 30 % !

Vi har flest andel personer över 80 år i hela världen. Uppenbarligen lever vi alltså rätt länge här i vårt lilla land. Men många är ensamma.

För ett tag sedan upptäckte jag en underbar organisation i USA som heter Glamour Gals foundation ( www.glamourgals.org ) . De låter sminkintresserade tonåringar åka till lika sminkintresserade pensionärer på ålderdomshem för en makeover! De unga tjejerna sminkar de äldre och under dessa möten skapas samtal. De samtalen som kan få olika generationer att umgås igen och hjälpa varandra på traven. Vilsna tonåringar får hjälp av visa äldre. Äldre får ny inspiration av tonåringarna!

Visst är det underbart!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=RErZrHpV6oQ?rel=0&w=420&h=315]

 

Sharing is caring:

3 Kommentarer

  1. Fabiana

    Vilket underbart initiativ. Finns allt för många dagverksamheter och äldreboenden som enbart fokuserar på kafferep, virkning och korsord när det kommer till äldre. Det är långt ifrån alla äldre som har virkning och korsord som största intresse här i livet. Detta initiativ var verkligen kul! Vi får ta och starta en glamour verksamhet i Svedala för våra härliga pensionärer! 🙂
    God jul!

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.