#

Gnäll från hudterapeuten

Det är lätt att se vilka som är svenskar här. Förutom språket och dragen så finns det något annat som utmärker oss. Det är knallröda kroppar som ändå ligger i solen. En flaska spf 10 ligger brevid dem. De bättrar sällan på efter bad och undviker inte solen när de har bränt sig.

Några år senare kommer de till mig och mina kollegor. Deras funderingar rör rynkor, pigmentfläckar och slapp hy utan spänst.

Senare eller tidigare drabbas de av malignt melanom och starr.

När ska de lära sig?! Solen orsakar ca 80% av hudens för tidiga åldrande. Jag har lust att spruta mina flaskor med spf 30-50 på dem när jag går förbi :).

20120116-150354.jpg

Sharing is caring:

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.