#

Highlighta!

Jag är beroende av highlighter! Jag älskar denna produkt som rätt använd kan göra underverk. Den kan enkelt förändra en glåmig dag till en snyggare. Låt oss ta reda på mer.

Vad är en highlighter?

En highlighter är en ljus ibland skimrande produkt som kan ha olika konsistens. Vanligast är puder eller kräm. Men det finns även de som är i gelé. Man kan också använda en ljus foundation eller ögonskugga.

Varför använder man highlighter? 

För att förstora, lyfta upp/ut partier i ansiktet och på så sätt framhäva dem. För att ge glow och för att se extra pigg och fräsch ut!

Var ska man lägga den? 

Kindbenen, amorbågen, ögonvrån, övre delen av näsryggen, i mitten av pannan, i mitten av läpparna, nyckelbenen, längs med yttre delen av ögonbrynets undersida bland annat. Störst effekt tycker jag att det ger på kindbenen. Allt är beroende på vad man har för ansiktsform och vad man har för behov.

Just nu gillar jag highlighter i stiftform. De är supersmidiga att ta med sig i necessären på resan och i handväskan på fest. Här nedan ser ni tre av mina favoriter.

 • Smashbox L.A Lights Blendable Lip & Cheek Color i nyansen Pearl.
 • The Body Shop Honey Bronze Highlighting Dome nr. 01
 • NARS The Multiple i nyansen Copacabana

Highlighter stickHighlighter elin fagerbergPå handen ser ni Smashbox, NARS och längst ner The Body Shop.

Sharing is caring:

2 Kommentarer

 1. Helene

  Fina highlighters! Jag tycker ibland att dom gör att man ser lite äldre ut, alltså rynkorna framhävs men jag vet att du är så duktigt så nu tänkte jag fråga om du har nåt knep när man lägger på dem? Jag har kollat lite på Nars Maldives….Undrar om den skulle vara fin….

  Svara
  • elinfagerberg

   Testa en krämig utan glitter och undvik de pudriga <3. Och less is more! Du kan även prova en ljusare foundation som highlighter 🙂

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.