#

Iväg med alla kassar!

Sedan flera år tillbaka brukar jag åka till en kvinnojour i Stockholm och lämna kassar med skönhetsprodukter jag inte behöver. Det kan vara sådana jag har dubletter utav, felköp, produkter som jag har testat färdigt eller helt enkelt inte är intresserad av.

Igår åkte jag dit med fyra fyllda kassar med mängder av skönhetsprodukter, värmeverktyg till håret, några skor, sjalar och liknande. Jag hoppas att det jag inte behöver kan glädja någon annan istället. Någon som kanske har flytt från våld i hemmet, är på väg ut ur missbruk eller liknande. En kräm kan inte ändra deras livssituation men det kan kanske förgylla deras dag, få den att glittra lite extra eller få någon av kvinnorna att känna sig lite mer “som vanligt”. Kanske till och med tillfälligt stärka deras självkänsla? En parfym eller ansiktskräm är kanske inte det första du plockar med dig när du flyr. Du tar förmodligen barnen under armen och springer.

Kvinnors rättigheter är något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat!

Skönhetsblogg kvinnors rättigheter elinfagerberg.seDet ligger säkert över 100 nagellack i påsarna.. 

 

Sharing is caring:

Inga kommentarer

 1. Anna

  Så jäkla bra att du gör det! Förhoppningsvis gör fler bloggare likadant. Har precis rensat ur mina nagellack, kompletterat med nyinköpt remover, handkräm och bomullsrondeller. Blev två ganska välfyllda paket som jag lämnar på Stadsmissionen tillsammans med mer praktiska klappar.

  Svara
 2. Frida Svensson (@fridagsvensson)

  Jag har samarbetsprojekt med en mängd olika Kvinnojouren då jag i min yrkesroll på advokatbyrå specialiserar mig på familjvåld och sexualbrott. Men jag är ju inte bara jurist utan även en skönhetsjunkie och jag tror verkligen att de här kvinnorna uppskattar allt de erbjuds. Dock vill jag slå ett slag för OANVÄNDA produkter, då det inte är roligt att få använda mascaror osv.
  Jag uppskattar personligen den gest du gör genom att donera till kvinnojouren! Så viktigt att vi alla hjälps åt!
  kram på dig!
  http://www.cuntless-lux.blogspot.se

  Svara
  • elinfagerberg

   Hej Frida, Vilket givande jobb du har! Heja dig! Jag skulle aldrig ge dem några använda mascaror eller något annat ohygiensiskt. När jag har gett dem något jag har testat kan det till exempel vara en locktång. Jag arbetar ju inom skönhet så hygieniska produkter är A och O för mig. Ta hand om dig och låt oss fortsätta kämpa! 🙂 Kram

   Svara
 3. Anne-Marie Nilsson

  Vilken bra handling! Sådant här gör att du höjs ännu mer i mina ögon. Verkligen fint gjort!

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.