#

Mer kärlek!

Unite the lovers är Björn Borgs nya kampanj som går ut på rätten att gifta sig av kärlek. Arrangerade äktenskap är fortfarande norm i stora delar av världen. I Indien är hela 90% av alla äktenskap arrangerade. Föräldrarna väljer ut partners med tanke på bland annat horoskop (!!), kast och hudfärg. Fruktansvärt!

Love Commandos är en ideell organisation som hjälper par på flykt. Par som är utsatta för hot kan bland annat få hjälp med skydd. Björn Borg ska stödja Love Commandos varje gång ett nytt par förenar sig på Unitethelovers.com. Med hur mycket pengar framgår konstigt nog inte av pressmeddelandet.

Så, låt oss sprida lite kärlek.

Die D¸nen vor Playa del Ingles im Sandsturm

 

Sharing is caring:

Inga kommentarer

 1. minaay

  Hej!

  Följer din blogg och tycker du är väldig duktig! Vill dock påpeka en sak i detta inlägg gällande arrangerade äktenskap. Ja, det är väldigt vanligt i stora delar av världen och alla ska definitivt ha rätt att själva bestämma vem de vill dela sitt liv med. Men att skriva det så som du gör som något hemskt kan jag inte hålla med om. Ett arrangerat äktenskap behöver inte vara hemskt bara för att det är arrangerat. I de delar det förekommer och där paret är med på det betyder det i regel också att de har rätt att avböja. Visst, föräldrarna väljer, men tjejen eller killen har också rätt att säga sitt och kan “tacka nej” och då får föräldrarna leta vidare. 95 % av mina kusiner har haft arrangerade äktenskap och det betyder helt enkelt att föräldrarna valde ut partnern, men att de har fått ha beslutande rätten. Mina föräldrar har ett arrangerat äktenskap och många av mina kompisars föräldrar med. De verkar vara lika lyckliga som de som “gifte sig av kärlek”.

  Din blogg läses av många och jag ville därför bara förtydliga att arrangerade äktenskap inte alltid behöver betyda något hemskt. Ibland måste man se till helheten. I de länder det förekommer är det föräldrarnas uppgift atts e till att barnen blir gifta och således deras uppgift att hitta en partner. Detta är speciellt viktigt om du har en dotter då hon förväntar sig att föräldrarna ska ordna hennes framtida familjeliv. Sedan är det som jag sade tidigare oerhört viktigt att partnerna är med på det och att det inte sker mot deras vilja. Men att bara skriva att det är “fruktansvärt” är att förenkla och dumförklara stora delar av världen och dess kultur.

  Hoppas du inte tog illa vid dig av mitt inlägg…ville bara ge ett annat perspektiv.
  Ha det gott!

  Svara
  • elinfagerberg

   Hej, tack för din långa och härliga kommentar! Jag tar inte alls illa upp, tvärtom! Det är jätteintressant att höra olika perspektiv. Det jag främst syftar på är människor som tvingas in i oönskade äktenskap. Eller de som vill gifta sig av kärlek men inte får. Och det fick jag fram alldeles för dåligt. Jag är ju inte alls lika insatt som du är, så tack än en gång för att du lyfte problematiken. Sköt om dig!

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.