#

Mitt liv som mamma

De sista tre veckorna har minst sagt varit omvälvande! Jag har fått uppleva den största kärleken man kan vara med om. Jag kan sitta och titta på mitt lilla knyte i evigheter. Hon är bedårande vacker och helt perfekt! Men det har även varit tufft.

Innan jag fick barn fick jag ofta höra att det är så mysigt med bebisar. Missförstå mig inte, det är otroligt mysigt. Men det är inte bara rosenblad som många vill försköna det till. Jag tänker inte hymla. Det har varit sömnlösa nätter och skrik i timmar. Det har varit krångel med amning och många tårar. Men framför allt har det varit mycket känslor. Prestationsångest, oro, dåligt samvete, stress, skyddsinstinkt (hej lejonmamma!), frustration, nyfikenhet, rädsla och en extrem kärlek! Lägg till ett vansinnigt sötsug, hormoner som rusar och en kropp som håller på att läka. Jag känner mig rätt skör.

Jag är matt nu. Matt men tacksam och lycklig. De sista dagarna har varit betydligt bättre och det blir enklare ju mer jag lär mig. Allting måste bara få falla på plats.

Här är jag med båda mina älsklingar – Lilla M och dvärgtaxen Maggie. Precis så som jag vill ha det.

IMG_0106.JPG

Sharing is caring:

13 Kommentarer

 1. allsweetinlife

  Det är ju så det är Elin 💖 och du beskriver det på pricken. Det blir bättre och din lilla familj kommer hitta rutiner som passar för er. Det är många känslor som väcks när man precis blivit mamma och många av känslorna fortsätter även när barnen blir större.

  Försök att njuta och känn inte att du gör fel eller inte räcker till. Du är en fantastisk person och en underbar mamma.

  Kram

  Svara
 2. cissi

  Så himla bra skrivet, sant och ärligt från hjärtat. Och precis så det verkligen är att bli förälder. Du är bäst! Kram

  Svara
 3. Carina

  Håller med Cissi 🙂

  Kärleken och alla underbara känslor som strömmar emot en från ens barn är det som håller en flytande genom livets korta eller långa perioder av tuffa perioder.

  Jag har haft det tufft i många år nu (min yngsta son har haft det svårt), men kärleken till mina barn och från mina barn håller mig flytande 🙂 (stressen och utmattningen har dock slagit ut mitt minne m.m. – så mitt tips är att du och din man tar vara på er kärlek till varandra, och ger er ensam mystid då och då under året, även när det inte känns som om det behövs. Ladda batterierna, och fylla på med energi, och ha kul på egen hand.)

  Trots mitt livs jobbigaste period, så är mina två underbara barn det allra bästa som har hänt mig.

  Ännu en gång ett stort grattis till er nya familjemedlem 🙂

  Kram

  Svara
 4. Lotta L

  Väldigt bra skrivit! Det är just så det är. Jag hade stora problem efter min förste, mådde mycket dåligt. Men jag fick hjälp utifrån, tveka inte om du känner att du behöver prata med någon eller så, det blir bättre. Jag är övertygad om att du är en jättebra mamma!
  Vad heter det lilla underverket?

  Svara
 5. Helene Lindholm

  Fin bild och väldigt fin text. Skynda långsamt, som du sa, det är mycket som skall falla på plats. Jag vet att du är en fantastisk mamma.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.