#

Recension av Sampar So Much To Dew Midnight Mask

Jag är ett fan av ansiktsmasker man kan använda under natten. Det är smidigt, tidsbesparande och med rätt mask kan man vakna lite snyggare nästa morgon.

De senaste veckorna har jag regelbundet testat So Much To Dew Midnight Mask från Sampar. Det är en typisk “ge-mask” som ger huden mycket, men som inte tar något. Du kan alltså ha den på huden under en lång tid utan att huden skadas.

Det här är en fuktmask som passar alla hudtyper. Och ja, det är ännu en myt att fet hy inte behöver fukt. Konsistensen är en krämig gelé som blir genomskinlig på huden. Den utlovar bland annat att fukthalten i huden kan öka med hela 31% på en timme och att huden ska bli “plumped”, fräschare och se yngre ut. Har man trött hy med torrhetslinjer kan man definitivt se yngre ut av en riktigt återfuktande produkt.

Recension av fuktmask skönhetsblogg elinfagerberg.se

Ingredienserna är bland annat “Smart hydrating complex” som ska verka fuktighetsbevarande och kapsla in fukten i huden. Jag gissar att det bland annat kan vara shea. Hyaluronsyra och någon form av antioxidanter ska också ingå.

Förpackningen kommer i en snygg tub men tyvärr har den en läskig maskpensel. Penseln känns som en riktig bakteriehärd och jag klickar istället ut mask och applicerar den med en separat maskpensel eller med fingrarna.

Resultatet då? Över förväntan! Huden känns betydligt bättre dagen efter. Lenare, mjukare och mer återfuktad. För mig som har en fuktfattig hy är den perfekt. Men så här års passar den de flesta.

Betyg: 4/5

Sampar hittar du på Sephora.

Sharing is caring:

Inga kommentarer

 1. Aidas MakeUp

  Jag är ju supersugen på att testa denna men jag måste bara få en sak klart för mig. Det här med nattmasker, kladdar de av sig på örngotten eller sjunker den in som en kräm och varför säger man då mask och inte kräm? Båda tvättar men väl ändå borr med rengöring på morgonen? Lite snurrig frågor som har snurrat runt i hjärnan ett tag 🙂

  Svara
  • elinfagerberg

   Det är lite olika bland dem. Nattmasker är betydligt rikligare än krämer. Det finns ju även masker för dagen som du inte behöver tvätta bort. Men de kan “smula” sig med smink ovanpå. Jag tycker inte att de kladdar farligt mycket. Den är genomskinlig så det blir inga fläckar. Ja, jag tycker ändå att man ska tvätta bort den på morgonen tillsammans med slaggprodukter, svett, luftföroreningar och annat. 🙂 Du är så varmt välkommen att fråga. Hudterapeuten står alltid redo 😉

   Svara
 2. Pressvisning med Sephora |

  […] Sampar lanserar en av de produkter jag blev mest nyfiken på – Golden Glow. Det är en fuktighetsgivande kräm som ska öka melaninsyntesen, är färgad och innehåller spf. Den lovar att bland annat förlänga solbrännan och förbättra hudens eget skydd mot solen. Fungerar den, kan den bli en av mina favoriter inför den här sommaren! […]

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.