#

Till kvinnorna

Jag brukar ju skänka skönhetspryttlar och kläder och annat till en kvinnojour i Stockholm. Där bor upp till 21 kvinnor som har flytt från sina misshandlande män eller som har hamnat snett av andra orsaker. När de kommer dit har de oftast inte ens en tandborste. De är alltså inte bortskämda med ansiktskrämer, hårspray eller liknande. Och även fast det kanske inte är det viktigaste, så är det något som kan förgylla dagen lite.

Idag var jag där med en hel del grejer. Produkter, kläder, skor, handväskor och annat. Sådant som jag inte behöver men som de behöver. Jag hittade en hel del när jag sorterade mitt förråd för några veckor sedan.

Kvinnojouren hittade jag genom kommunen. Liknande ställen finns utspridda över hela landet. Kanske kan vara något för dig att kolla upp?

 

Sharing is caring:

3 Kommentarer

  1. Mona

    Kan det vara en idé att ge leksaker och sånt också? Till både kvinnojourer och mansjourer, de barn som har en misshandlad förälder har ju dubbla sår att läka, plus en förälder som kanske inte sätter julklappar högst på priolistan 🙁
    Fan vad hemskt. Tack för att du tar upp ämnet…

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.