#

Vilka är vårens hårtrender? Är du sugen på ett nytt klipp, färg eller styling? Då bör du läsa igenom detta

Jag har ställt min ljuvliga frisör Daniel mot väggen. Han arbetar på salong Ellui på Södermalm i Stockholm och jag tycker att han är en av Sveriges främsta frisörer.

 

daniel_1-1024x1024Daniel Phu Huynh 

 Vilka hårstilar är de mest trendiga för den kommande våren?

Vågor och textur kommer fortsätta den här säsongen. Både lagda vågor och busiga sommarvågor. Tricket med busiga vågor är att de ska se ut som om du har haft dem i en och halv dag, de får inte vara för tillrättalagda. Den andra stilen med vågor är glansiga och borstade. Andra trender är Woben – en lång bob med vågor och rörelser. Luggen är tillbaka i olika varianter. Vi ser även kort hår på utväxt som en trend samt flätor som du ser ut att ha sovit i.

Hur stylar du vågor?

Vågor och textur kan göras med hjälp av GHD Platinum Styler. Borsta igenom dem med en paddelborste efteråt för att undvika lockar och få en mjuk 70-tals look. GHD Curl Hold Spray fungerar fint om du vill ha glansiga vågor och Rooth Lift Spray för mer busiga.

Spices and chili sauce

Vilka hårfärger är mest trendiga den här säsongen?

Den här säsongen färger vi håret med hjälp av tekniken bayalage för mer mjuka och naturliga finishes. Ogjort är det nya. Tänk hår med utväxt men med en vacker glans. Balsam, balsam, balsam! Varma blonda toner för lätthet, kalla bruna för kontrast och pastellig kastenjebrunt och jordgubbsblont i kombination med nyansen direkt från kaffestället så som nyanser av choklad, toffee, kanel och mjölkig latte.

 Vilka är dina bästa tips för att behålla en fin hårfärg?

Att behålla färg och kondition av håret handlar alltid om rätt produkter. Köp Schampo och balsam som ger fukt och styrka samtidigt som de är milda. Använd en vårdande mask och leave in-produkt. Revlon Colour Bombs är väldigt bra för att förstärka färgen. Likaså Shu Uemura Colour Lustre Reviving Balm för att få färgen att sitta längre.

Shu uemura color lustre elinfagerberg.se

Namn: Daniel Phu Huynh

Ålder: 38

Gör: hårstylist på salong Ellui

År i branschen: 15

Sharing is caring:

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.