Kicki Norman – om skönhetstrender, produkter och Sharon Stone

Kicki Norman är entreprenören bakom Daisy Beauty och Daisy Beauty Professional och är ett välkänt ansikte inom skönhetsmedia i Sverige. Hon har ett kritiskt öga för produkter, är ärlig och härlig. Förutom att producera tidningar och hemsida arrangerar Kicki Norman och hennes team flera events för branschen (och sina läsare) regelbundet. Ett av dem är Daisy Beauty Expo, en skönhetsmässa för press som sker i början av varje år där vi får ta del av utställare och deras nyheter inför våren.

Jag har pratat med Kicki om expot, men även om roliga skönhetsminnen, favoritprodukter och trender.

OBS! För transparensens skull. Daisy Beauty är en av mina uppdragsgivare. Men det här är inte ett sponsrat inlägg.

Berätta, varför startade du Daisy Beauty Expo?

“Det kommer massor av skönhetsnyheter varje år, och det finns massor av press och influencers som vill ta del av dessa. Men det kan vara svårt för företag att veta vilka influencers som är seriösa, idag finns det ju hundratusentals. Av samma anledning kan det vara svårt för mindre influencers att bli sedda av skönhetsföretag vars produkter de vill testa eller som de vill göra samarbeten med. Eftersom jag har ganska bra koll både på företag, press och influencers var det naturligt att sammanföra dem på en gemensam mötesplats.”

“En bonus är att den stora ansamligen av företag gör det lönt för press och influencers som inte bor i Stockholm att resa till huvudstaden och få ta del av information och nyheter. Det blir för dyrt när endast ett varumärke har en pressträff. Jag är själv från Umeå och vet att Sverige är ett stort land! Den större delen av landets befolkning bor inte i Stockholm.”

I år blev det nästan inställt på grund av alla restriktioner och jag vet att veckan innan var otroligt stressig för er. Hur hanterar din hud när du känner dig stressad? Vad gör du för att underlätta?

“Min hud blir inte så stressad när jag är stressad, däremot blir den stressad när jag har testat alla nya krämer som finns på Expo, haha! Jag har nämligen en reaktiv hy och förmodligen också en allergi som jag inte har lyckats kartlägga, för jag har vid ett par tillfällen blivit självlysande tomatröd efter ansiktsbehandlingar. En gång hände det på flotta varuhuset Harrod’s i London. När jag kom ut från behandlingsrummet sa min skönhetsredaktörsväninna “Du ser ut som köttfärs i ansiktet!” Då var lösningen att gå rakt över gången till japanska hudvårdsmärket Suqqu och köpa deras barriärkräm för 150 pund. Det var nog mitt livs dyraste ansiktsbehandling, haha! Just barriärkrämer kan hjälpa mig när huden gör uppror, och jag tittar efter snällingredienser som glycerin, skvalan, ceramider, centella asiatica, jojoba, ectoin och bisabolol. Sisleys Black Rose Oil funkar också fint.”

Kicki Norman i ljust hår och blommig klänning med vit bakgrund
Kicki Norman

Jag vet att du testar väldigt mycket produkter i ditt jobb, men om du bara skulle använda ett fåtal och inte testa några nya. Vilka skulle du välja och varför?

“Jag skulle välja okomplicerad hudvård. I vinter har jag blivit imponerad av polska märket Iossi, vars oljeserum med Q10 i kombination med märkets Ultra-Rich Multivitamin Wrinkle Smoothing Face Cream, har gjort underverk med min hy. En favoritrengöring är Gilda Liljeblads Cleansing Oil, doften gör att hela badrummet doftar underbart av spa!”

“Gillar man inte olja är Allies of Skin Molecular Silk Amino Hydrating Cleanser värd varenda dyr krona. Jag badar sedan gärna ansiktet i nya svenska hudvårdsmärket Aiviras lättflytande Intensive Hydration & Glow Serum, härligt o-kladdiga Elemis Pro-Collagen Rose Facial Oil eller Filorgas otroligt återfuktande NCEF-Essence, för att sedan lägga på Acasia 24H Repair Cream eller Palina Sweet Dreams Cream.” 

“På våren får jag också “bacne” (finnar på ryggen) som Coolderma Skin Fitness Glycolic Essence hjälper mig att bli av med.”

Vilket är ditt roligaste beautyrelaterade minne? 

“Jag har träffat ganska många kända personer genom åren och blir sällan starstruck. Faktum är att jag brukar glömma att ta selfies med dem – och jag hade ju gärna haft en selfie på mig och Johnny Depp, det hade jag… Men när jag träffade Sharon Stone på en pressträff för ett injektionsföretag i Berlin blev jag helt fnoskig. Jag säger bara Basic Instinct! Jag kände inte igen mig själv! När jag skulle ta upp mobilen och sikta med kameran så tappade jag allt jag hade i händerna. När penna, plånbok och anteckningsblock rasslade ned på golvet påpekade Sharon, väldigt rart, att jag tappade mina saker. Varpå jag röt I DON’T CARE! rakt i hennes ansikte. Jag fick inte ta selfie med henne men jag fick i alla fall bilder på hennes – förmodar jag – nyinjicerade ansikte. Ett pinsamt minne som jag får bära med mig för alltid. “

Kicki Normans bild av Sharon Stone

Vad spår du för trender inom makeup under 2022? 

“Det finns två spår att välja på. Antingen skinimalism, där huden ser osminkad ut, eller maxat smink med färg, glitter, metallskimmer och strass! Extra allt har aldrig varit mer extra allt! “

Ser du några kommande trender inom hudvård och behandlingar?

“Det här har ju du, Elin, mycket bättre koll på än jag! Men jag tycker mig se att de senaste årens exfolieringsiver och syratillbedjan har dämpats något. Nu längtar folk efter återfuktande, snälla och mysiga behandlingar, gärna med mycket mänsklig kontakt och handpåläggning! Är det något vi har längtat efter under pandemin är det ju beröring och jag tror att vi är beredda att lägga pengar på att få mer av den varan. Kan det kombineras med en fräsch och välmående hy så är vi nog många som säger JA TACK!”

“Sedan tror jag också vi ser mer av avancerad, ny apparatur som på sikt hjälper oss att skjuta upp injektionsbehandlingar eller kirurgi några år.”

Kicki Norman i uppsatt hår med knutar och svart läppstift med vit kostym och vit bakgrund.
Kicki Norman

Tror du att våra hudvårdsvanor kommer förändras efter pandemin? 

“Under pandemin har intresset för hudvård ökat. Vi har haft råd och tid att sitta hemma och klappa oss själva i ansiktet, peela, lägga mask och smörja in. Jag tror en längre hudvårdsrutin är här för att stanna: Det är otroligt mysigt att ta hand om sig själv!”

“Vi har också rest mer inom Sverige och upptäckt vad olika delar av vårt avlånga land har att erbjuda! Det intresset tror jag kommer finnas kvar. Kanske krävdes en pandemi för att minska flygandet och röra oss mot att rädda klimatet? Så jag tror vi är mer nyfikna på att upptäcka olika destinationsspa i Sverige. Själv ska jag snart till Sankt Jörgen Park utanför Göteborg, medan jag under pandemin har besökt Aurora Spa i Kiruna, som använder hotellets kaffesump i sin sparitual, liksom  malmkulor från den berömda gruvan. I Piteå finns Kust Spa, som är otroligt zen med fina bastur och utomhuspool med utsikt över Piteåälven, och på västkusten är Varbergs Kusthotell en favorit. Vi behöver inte länge åka utomlands för att få semesterkänsla!”

Sist, men inte minst. Finns det någon person du drömmer om att ha med i Daisy Beauty? 

“Den listan är närmast oändlig, men det var länge sedan jag intervjuade Carola och hon är alltid rolig! Hon struntar helt i vad hon säger och hur hon uppfattas, vilket är otroligt befriande och underhållande. Kronprinsessan Victoria vore fantastisk också, jag tycker hon gör ett strålande arbete, men eftersom hon till skillnad från Carola alltid måste tänka på vad hon säger så gissar jag att den texten skulle bli lite mer formell och också kortfattad, haha!”