Agneta Elmegård delar med sig av sina favoriter

Agneta Elmegård arbetar som journalist och fotograf på Aftonbladet. Hon driver även helhjärtat bloggen Skönhetsredaktörerna sen många år tillbaka. Hon är ett ess inom skönhetsmedia och jag är såklart nyfiken på hennes favoriter.

Under resan till Kiruna med Daisy Beauty för några veckor sedan delade jag och Agneta rum. Det kändes väldigt bra. Agneta är en av mina absoluta favoriter i branschen. Hon är smart, lugn, trygg och rolig. Givetvis pratade vi en hel del skönhet och efter lite grunnande kom hon fram till sina favoriter. Och det känns extra roligt att det är flera produkter som jag inte har testat alls!

Fem skönhetsfavoriter med Agneta Elmegård

Här är favoriterna samlade. Har du testat någon av dem? Du kan läsa mer om dem nedan tillsammans med Agnetas kommentarer.

Agnetas fem favoriter samlade på en bild

De fantastiska bilderna nedan är tagna av Agneta Elmegård själv. Du följer säkert redan hennes konto @skonhetsredaktorerna.se på Instagram. Men jag kan också varmt rekommendera att följa hennes konto @agges_imageries om du är svag för vackra bilder som jag är.

Hidden desire palett från RMS

RMS palette ”Hidden desire palette” har sex helt nya ögonskuggor, rouge och ett luminizing powder. 

”När jag är ute och reser har jag alltid en ögonpalett med mig. Jag gillar RMS-produkter för jag tycker att de har bra pigment och sitter bra. Mycket också för att jag tycker Rose Marie Swift har en intressant approach till makeup. Hon rawfoodprocessar sina produkter och de här ögonskuggorna är kallpressade och har bra skimmer och känsla i sig.”

RMS-paletten. Fotad av Agneta Elmegård
Foto: Agneta Elmegård

Ögonskugga från Mary Quant

”Varje gång jag har varit i Japan på uppdrag har jag unnat mig en Mary Quant ögonskugga. De tillverkas på licens i Japan och ryktet går att det är det japanska premiummärket Suqqu som tillverkar skuggorna. De är otroligt finmalda i sin konsistens och ger ett sublimt skimmer. Men är svindyra.”

Ögonskuggor från Mary Quant
Foto: Agneta Elmegård
Mary Quant ögonskugga
Foto: Agneta Elmegård

Prowder från Palina

”Det här pudret är outstanding och håller makeupen matt längre än de flesta puder jag testat. Roligt att Upsalit är en svensk uppfinning och sådana initiativ vill jag gärna stödja. Det är sällan det händer en revolution i kemilabben. Men Prowder och magnesiumcarbonaten är ett bra exempel på en innovation.Det var därför den fick en Beauty-oscar av oss. Penseln är från Linda Hallberg, Vegansk ska borstar ska det vara. Gud förbjude de som köper borstar av ekorrehår. De borde skjutas. Köparna alltså!”

Banana Bright Eye Cream av Ole Henriksen

”Ole Henriksen är ett geni när det kommer till formuleringar. Han har lagt i skandinaviska superbär som havtorn och nypon och gjort sin ögonkräm till en c-vitaminbomb. Den använder jag både morgon och kväll och inbillar mig att den håller torrhetsrynkorna borta och den har en skön konsistens och bra doft”

Santal Super från Son Venin

”Jag gillar det norska parfymhuset Son Venin. Deras parfymer känns eleganta med en skandinaviskt touch. Santal Super är deras senaste parfym och innehåller sandelträ, kardemumma och ISO E-molekylen. Den är lite kärv så det är en perfekt höstdoft. Har upptäckt att min man snor åt sig den ibland.”

Santal Super est
Foto: Agneta Elmegård (ja, jag vet hon är fantastisk!)

Fresh Tinted Moisturizer från Ringana

”På bilden saknas min dagkräm ”Fresh tinted moisturiser” från det österrikiska märket Ringana. Det är en fantastisk dagkräm som är lätt färgad och funkar som en transparent foundation. Färskpressad och ekologisk och helt outstanding att hålla fukten och ge lyster”.

Pressbild på Ringana tinted moisturizer
Foto: Ringana

Här hittar du Agnetas blogg