Ansiktsbehandling hos Lyko Concept Skin

Du kommer kanske ihåg att jag var på invigningen av Lyko Concept Skin för ett tag sedan? Några veckor senare åkte jag dit igen för att testa en ansiktsbehandling.

Hudterapeuten Emma utförde behandlingen på mig. Hon var verkligen supergullig, duktig och väldigt lyhörd.

Jag var lite nojig innan då jag som höggravid inte kan eller bör ligga på rygg på grund av vena cava-syndrom men vi löste det snabbt genom att bulla upp med handdukar som kuddar under ena sidan av ryggen så att jag låg lite snett. Låter oskönt men var superskönt! Jag kände inte av något blodtrycksfall alls efter det och kunde njuta av behandlingen.

Produkter på Lyko concept Skin
Image och Elemis är två av alla märken de arbetar med på Lyko Concept Skin

Lyko Concept Skin erbjuder mängder av behandlingar med apparatur och syror. Men eftersom jag (åter igen) är gravid hoppade vi det och körde på en klassisk ansiktsbehandling istället.

Det ingick bland annat rengöring med en rengöring från Image som doftade ljuvligt! Peeling med mildare syror som inte skulle påverka min gravidhy negativt, klassisk portömning, massage, mask och återfuktande krämer i slutet.

Jag testar ansiktsbehandling hos Lyko Concept Skin

I vanliga fall utför Emma portömning på mer modernt vis med apparatur. Men eftersom vi skippade det körde vi en manuell klassisk med fingertoppar istället. Jag har en hatkärlek för det. Jag tycker att det gör så vansinnigt ont pinsamt nog. Men samtidigt känner jag mig så otroligt ren och fräsch efter en portömning. Det är värt en tår eller två. När Emma såg hur jag led fick jag titta i en spegel hur enkelt det gick att klämma. Haha! Det gjorde att jag stod ut lite till.

Jag blev otroligt avslappnad av massagen och masken och höll på att somna. Jag hade gärna legat där längre än en timme… Nästa gång kommer jag nog boka in längre.

Bland alla moderna och supereffektiva behandlingar som starkare peels, injektioner och avancerad apparatur kan jag älska att göra mer klassiska behandlingar med handpåläggning. Det påverkar mig mer in i själen än de mer moderna behandlingarna gör. Beröring är viktigt för oss.