Ansiktsbehandling med Dermalogica

Jag har aldrig arbetat med Dermalogicas produkter men jag har alltid varit förtjust i flera av dem. Igår besökte jag därför deras huvudkontor för att testa en ansiktsbehandling och nörda ner mig i hudvård tillsammans med Dermalogicas superduktiga utbildare Hanna.

Vi kom överens om att jag har en normal till torr hud med känsliga partier på kinderna där jag även är mer torr och fuktfattig. Hudtypen är genetisk och något jag alltid kommer få anpassa mig efter. Med åren kommer jag förmodligen bli helt torr. Över de torra och känsliga områdena tyckte Hanna att jag hade en form av sträv beläggning, nästan som keratosis pilaris. Det gör att det torra i området blir svårare att behandla därför fokuserade hon behandlingen på att få bort det. Jag har keratosis pilaris på överarmarna och även fast jag inte har det i ansiktet kan jag förstå beläggningarna där. Som keratosis pilaris utan knottror. Det blir typ som yttorrhet. Och det blir inte bättre av att jag testar så många olika produkter.

Dermalogica behandilngsrum ansiktsbehandling elinfagerberg.se Hanna Dermalogica ansiktsbehandlingHanna är redo! 

Min ansiktsbehandling

Hanna inledde behandlingen med en dubbel rengöring, hon gjorde en hudanalys, peelade huden under ånga och gjorde sedan en kemisk peeling med mjölksyra. Den kändes knappt. Däremot kändes den efterföljande portömningen. Jag är vansinnigt mesig med portömning! Det är en form av hatkärlek. Jag går sällan på ansiktsbehandling utan portömning för att det blir så fina resultat när jag gör det och jag känner mig så pass ren efteråt. Men jag tycker att det gör sjukt ont! Hanna förklarade att jag var lättklämd. Trots det ålade jag runt som en mask och låg och tänkte tillbaka på mitt kejsarsnitt. Haha!

Efter portömningen slussade Hanna ner en ampull som boostar kollagenproduktionen i huden och ger den fukt. Jag har förlorat spänst i huden sen jag fick barn och ville verkligen jobba på det. Lite hudterapeutnörderi => Hon använde en sjukt smidig liten apparat som hette BT-Micro för nedslussning. Den hade både iontofores, desinkrustation och ultraljud med hjälp av microström. Den hade ingen sladd och verkar vara lätt att jobba med. Till skillnad mot de hemska apparater man förr rullade in på hjul. Den lilla godingen lät dock rätt mycket. Men det var det värt!

ansiktsbehandling BT-Micro dermalogica elinfagerberg.se iontofores

Efter massage, mask och kräm var jag färdig och kände mig alldeles nyvaken. Efteråt har huden en jättefin lyster och känns REN och återfuktad. Hurra! Det känns som att huden är lite öm och ännu “jobbar”. Det är förmodligen en effekt efter syrorna. Varje gång jag går och gör en ansiktsbehandling undrar jag alltid varför jag inte gör det oftare.

 

ansiktsbehandling Dermalogica utbildningslokal Dermalogica finns på runt 300 salonger i Sverige och de har utbildningar på huvudkontoret varje vecka. Vilket är extremt mycket! Som gammal utbildare och föreläsare gick jag verkligen igång på deras utbildningslokaler. Fantastiskt fina!

ansiktsbehandling Dermalogica Ultracalming serum concentrate och dynamic skin recovery elinfagerberg.seTvå av mina rekommenderade produkter.