Ansiktsbehandling på Pipers Hudvård

Sista veckan innan jul tog jag en stunds paus från all stress och begav mig till Pipers Hudvård på Kungsholmen för att testa en ansiktsbehandling med Cliniccare. Pipers är en relativt ny salong med ansiktsbehandlingar, peels, microneedling och något som kallas för “Magic Pot”.

Ansiktsbehandling på Pipers hudvårdI väntan på min behandling. Vacker soffa, dov belysning och stor tekopp. Hög mysfaktor på Pipers hudvård. 

Jag hade bokat ansiktsbehandlingen Exclusive som var 70 minuters njutning och började med en nack och skuldermassage med den dära Magic Pot-maskinen. Den ska tydligen ha hela tre teknologier – radiofrekvens, vakuum och super LED-ljus. Jag gillar! Jag höll på att somna redan efter någon minut. När julruschen byts ut mot nackmassage är jag rätt såld och jag tycker att alla salonger borde inleda sina ansiktsbehandlingar med en liten ritual som nack-, hårbotten- eller fotmassage för att kunden ska kunna gå ner i varv.

Behandlingen fortsatte med bland annat ansiktsrengöring, enzympeeling, portömning med “Derma F+” – en liten apparat med ultraljud som kan hjälpa till att lösa upp igenpluggat talg och också slussa ner ämnen ner i huden. Jag testat flera liknande varianter tidigare. Det känns ungefär som om en smörkniv försiktigt dras över huden. Behagligt!

Ett tjuvkik genom lupplampan. Portömning med ultraljud. 

Det ingick också formning av bryn men det hoppade jag eftersom jag nyligen varit hos Felicia på Benefit. Men efter det fick jag en AHA + EGF skinbooster och en arkmask vars aktiva ingredienser slussades ner med hjälp av radiofrekvens och elektroporation. Det kändes som en superskön ansiktsmassage och ska ha samma verkan. Men jag hade gärna haft lite ansiktsmassage med bara händerna efteråt. Jag är väldigt svag för det. Ansiktsbehandlingen avslutades med serum och härliga krämer.

Magic Pot

Efteråt var jag totalt avslappnad och raglade ut från salongen. Huden hade fin lyster och kändes mjuk och uppstramad. Perfekt inför julen! Jag lär komma tillbaka hit. Stort plus för att hudterapeuten Lie var både supergullig, kunnig och trygg.

Lie på Pipers hudvårdDuktiga Lie! 

Tidigare i höstas testade jag en annan av Cliniccares ansiktsbehandlingar – Vital Infuser, då på deras huvudkontor. Den behandlingen började också med en ansiktsrengöring med efterföljande kemisk peeling. Sedan var det dags för Vital Infuser, en form av nålfritt insprutningssystem som tränger ner i huden med hjälp av tryck. Det ger bland annat aminosyror, syre och fukt till hudcellerna. Resultatet blir en väldigt “pumpad” hud med fantastisk lyster.

Vital Infuser kändes som små puffar som blåste rätt hårt på huden. Om du har testat tidigare generationers apparater för att kolla trycket i ögat då man använder luft så vet du precis hur det känns. Fast på huden då. Jag blev väldigt nöjd med resultatet som höll i sig i ungefär två veckor. Jag tycker att den passar perfekt inför en stor fest, fotografering, superviktigt möte eller liknande.