Ansiktsbehandling vid Humlegården

Jag begav mig av till New Clinic vid Humlegården för någon vecka sedan. Denna gången var det inte bara för botox utan för ansiktsbehandling. En välbehövlig sådan.

Stina, hudterapeuten på New Clinic arbetar med syramärket Zo Skin. Jag har testat ett litet gäng av deras produkter tidigare. Men aldrig en behandling. Hon började med en rengöring som doftade ljuvligt. Stina hade supersköna händer. Alla hudterapeuter har faktiskt inte det och det är en rätt avgörande grej för en bra behandling enligt mig. Trycket får inte vara för hårt eller för löst och det får inte “dra med sig” för mycket hud. Inte heller ha torra fläckar eller valkar i handflatorna. Ja, jag är petig. Ungefär som Gullock. Men Stinas var alldeles lagom, precis som lilla björnens gröt.

Behandlingen fortsatte med en kemisk peeling som funkade finfint för min rätt känsliga hud. När den verkade fick jag samtidigt en kort ansiktsmassage. Efter den fick jag ånga och under tiden den verkade masserade Stina min hårbotten. Ljuvligt!

Elin ligger ner och får ansiktsmassage
God natt!
Bild på hudvårdsprodukter från Zo Skin

Jag fick välja om jag ville ha en portömning. Det är ett av det bästa och värsta jag vet. Jag tycker att det gör så otroligt ont. Samtidigt är det så galet skönt efteråt då jag känner mig helt ren. Och jag tycker inte att någon apparatur eller peel än så länge är lika effektiv som en gammal hederlig portömning. Den här gången gjorde det betydligt mindre ont än det brukar. Jag brukar vara den som flyttar huvudet längre och längre bort och samtidigt ner i kudden med tårar i ögonen och händer som nyper hårt i täcket. Det var förmodligen en kombination av peelingen, att ångan fick verka tillräckligt lång tid för att mjuka upp talget och att Stina hade en bra teknik som gjorde att det gick så bra. Jag har små porer och inga direkta problem med pormaskar. Men de jag har vill jag gärna vinka adjö till.

En svalkande sheet mask som skulle förbättra hudens elasticitet och efterföljande krämer blev pricken över i. Jag hade nästan somnat under behandlingen och tyckte att det var riktigt tufft att gå upp efteråt. Som tur var hade jag 30 min paus innan min botoxbehandling för panna och armhålor. Tänk 30 min då ingen bad om min uppmärksamhet. Galet lyxigt! Det är ett varmt tips till dig som bokar två behandlingar efter varandra. En liten paus är sällan fel.

Resultatet blev en jämnare och mjukare hud med väldigt fin lyster. Om du också är sugen på att göra syrabehandlingar så kan jag tipsa om att det bästa är att boka in en kur. Då får du bäst resultat. Kanske ska jag göra det till hösten.

Bild på Elin efter ansiktsbehandlingen med väldigt fin lyster
LYSTER! Det här är en liten stund efteråt. Ansiktskrämen har inte åkt in än och ger såklart lite extra glow. Men det är ändå en betydlig skillnad.

Väl ute i Humlegården igen är jag sådär löjligt harmonisk och nöjd. Snudd på sävlig. Mitt tempo var mindre stressat och det kändes som om både ansikte och sinne fått välbehövlig omtanke. Och jo, promenaden genom Humlegården kombinerades med lite Pokemon Go. Tanten har blivit fast.

Stina har just nu 1000 kr rabatt på sina behandlingar med Dermapen. Jag har inte bokat någon än då jag är en liten räddhare. Men jag har till sista augusti på mig innan erbjudandet går ut. Ska jag våga? Jag tror att Dermapen är sjukt bra om en inte gör det på tok för många gånger och överstimulerar. Jag har sett många fina resultat. Men hur ont gör det? Har du testat?