Balayage och en ny kall blond

Min frisör Daniel brukar använda sig av tekniken balayage när han färgar mitt hår. Resultatet brukar bli väldigt naturligt och fint. Jag var tillbaka hos Daniel tidigare idag för att fräscha upp färgen. Jag gav honom fria händer och han valde att blanda highlights med lowlights med balayage-teknik.

Före och efter ser du här nedanNu skiljer tyvärr ljuset sig en del. Håret är inte riktigt så gult som det ser ut att vara på bilderna tagna före.

fore-balayage-elinfagerberg-se fore-utvaxt-elinfagerberg-se balayage-kall-blond-elinfagerberg-se

Vad är balayage?

Balayage är en slags frihandsteknik där frisören applicerar slingor med pensel. Det gör att hen har stor möjlighet att vara kreativ och ge ett perfekt resultat med mycket liv i håret med alla skiftningar. Det bästa är att du inte behöver gå till frisören lika ofta eftersom utväxten inte blir lika skarp.

Daniel brukar använda balayage på mig. Men den här gången blev jag extra nöjd. Resultatet blev superfint med mörkare hår undertill för att ge djup och ljusa slingor för att bryta upp. Jag är supernöjd! Det mörka fastnade inte riktigt på bilderna. Men du ser det uppe vid tinningen på bilden nedan.

balayage-tva-nyanser-elinfagerberg-se

Han fortsatte med att klippa topparna för att fräscha upp dem. Håret stylades med rundborste och locktång för att sedan borstas ut till mjuka lockar.

balayage-av-daniel-salong-ellui-elinfagerberg-se

Julkollektion från ghd

Daniel är grym på styling. I höstas började han jobba som utbildningsansvarig för ghd vilket betyder att han utbildar alla deras frisörkunder. Kul! Det är han väl värd. Under ghds senaste pressevent stod Daniel på scenen och presenterade deras superfina julkollektion som bland annat innefattar en liten resefön och superfina presentboxar med stylers. Jag var stolt som en tupp över att han är min frisör och satt och skröt sådär läskigt mycket. Haha!

daniel-phu-hyunh-elinfagerberg-seDaniel med sina tre modeller under pressmötet. Tjejen till vänster har en liknande styling som jag fick sist jag var hos Daniel. Jag älskar retrostyling