Baseofsweden och entreprenören Lundqvist

Entreprenören Jasmine Lundqvist är grundare till framgångssagan Baseofsweden – ett varumärke med ett litet men enligt mig väldigt bra sortiment av foundation, primer, rengöring och applikationsborstar. Jag har pratat med Lundqvist om bakgrunden, utmaningarna och framtiden.

The Base Foundation

Baseofsweden är främst kända för sin foundation – The Base Foundation. Den sitter som berget och lovar till och med att sitta på plats i 72 h (jag tycker ändå att du ska rengöra huden varje kväll ändå). Den tål också svett och saltvatten. Du kan alltså träna och bada med den utan att den kladdar av sig. Den är också veganvänlig och fri från parfymer, talk och parabener. Jag har personligen inget emot parabener alls. . Den innehåller också SPF30.

Jag har testat The Base Foundation ett tag och är minst sagt imponerad! Den blir galet fin på och sitter väldigt bra. Perfekt för ett bröllop eller lång arbetsdag med aw efter. Den är uppbyggnadsbar vilket betyder att du kan lägga på flera tunna lager tills du är nöjd. Däremot behöver du vänta någon min innan du applicerar mer. Den är lite knepigare än andra foundations. Men det är värt att lära sig hur den funkar. Du behöver till exempel arbeta på en del av ansiktet i taget då The Base Foundation torkar väldigt snabbt. Ett minus är att du bör ha oljefria produkter under. Funkar ju super under sommaren men jag vet många vars hud kräver lite olja på vintern.

Priset ligger på 495 kr/35 ml.

Ett ställ med många foundations på rad.
The Base finns i 12 nyanser. De här bilderna togs i samband med mitt besök på deras huvudkontor i centrala Stockholm.
Flera vita tuber fyllda med foundation från Baseofsweden
Bild på hand med ljus foundation
Bild på hand med mörk foundation på
De mörkare nyanserna innehåller rätt mycket varma röda pigment som gör att de inte ser grådassiga ut om de skulle vara för ljusa.

The Base tvättas bort med den oljebaserade rengöringen The Makeup Remover som du också kan låta ligga kvar som en vårdande produkt över natten efter att du har rengjort huden. The Base Primer är en annan jättefin produkt som har vunnit pris från både Skönhetsredaktörerna och Beauty Insider Awards.

Entreprenören och grundaren Jasmine Lundqvist

Jasmin Lundqvist är grundare till Baseofsweden. Hon började intressera sig för skönhet tidigt. Som barn observerade hon sin mamma när hon såg till att ta hand om både sitt inre och yttre. Hon la märke till hur hennes mamma med små medel skapade vårdande produkter trots begränsade medel.

Entreprenören Jasmine Lundqvist bakom baseofsweden
Entreprenören Jasmine Lundqvist

Det var tidsbrist som ledde till idéen Baseofsweden. Visionen var att göra en basprodukt som fungerade som ett andra hudlager och fungerade som ett smart verktyg.

Hur föddes idéen till Baseofsweden? 

Skönhet är något som man kan lägga mycket tid på. Det är också något man många gånger tar för givet när man är yngre. Jag har alltid haft ett högt tempo, där jag rest mycket och arbetat långa dagar. Jag har i många år varit i behov av en multi-tasking produkt som sparar mig mycket tid. När jag dessutom blev mamma blev tiden ännu mer begränsad och behovet ännu tydligare. 

Vi tyckte att det saknades innovativa och funktionella kosmetiska produkter på marknaden. När vi utvecklade The Base Foundation ville vi skapa ett andra hudlager som hade samma tålighet som huden för olika klimat och aktiviteter. Med detta ville vi att individen skulle känna sig fri och bekväm utan att anpassa olika situationer efter sin make up, vilket många kvinnor gör

Vi ansåg att det inte fanns en basprodukt som kunde underlätta de dagliga utmaningarna. Många kvinnor, inkluderat mig själv undvek tex att träna på lunchrasten eftersom de inte hade tid att sminka om sig eller stressade mödrar som hoppade över sminket på morgonen. Vi började ta fram ett kosmetiskt verktyg som skulle sitta i vått och torrt, genom alla slags aktiviteter och samtidigt vara skonsamt mot huden.

Vad har du arbetat med tidigare?

Jag är en passionsdriven entreprenör med många års erfarenhet inom sälj-och affärsutveckling från många olika marknader. Jag vårdar min kulturskatt som jag kallar det för med rötter från Iran och arbete i bla Georgien, Nigeria, Pakistan m fl. När jag valde att flytta tillbaka till Sverige blev jag regionschef för L’oreal luxury division för Travel Retail. Det var otroligt lärorikt att få jobba med världens ledande företag inom kosmetik och lära kanna premium-marknaden inom både kosmetik, hudvård och parfym. 

Att idag få chansen att jobba med något eget efter att ha arbetat i flera år med att expandera bolag som inte var mina är en möjlighet som jag förvaltar väl och uppskattar utifrån nya perspektiv. 

Bild på Victoria Silvstedt och Jasmine Lundqvist, entreprenören bakom Baseofsweden
Victoria Silvstedt är ansiktet utåt för Baseofsweden. Hon känns också som en framtida entreprenör tycker jag.

Vad var svårast på vägen? 

Att gå utanför min ”comfort zone” och satsa på entreprenörsresan. Det var den allra största utmaningen att ta sig över. Sedan i själva produktutveklingen ville vi väldigt mycket. Vi laborerade länge med att ta fram de egenskaper vi ville ha. När vi väl hade gjort det var det väldigt viktigt för mig att den skulle fungera för alla hudtyper, även de känsligaste med acne och rosacea. Ett steg efter detta blev sedan att göra produkten vegansk, fri från sulfater, PEG, parabener, talk mm. I alla dessa steg har vi riskerat produktens konsistens och uthållighet så det har definitivt varit svårast.

Vad har du för planer för Baseofsweden i framtiden? 

Vår vision är att skapa de bästa basmakeupprodukterna för män och kvinnor och vi kommer att fortsätta göra det. Med varje ny lansering kommer vi att ta hänsyn till våra konsumenters behov och utveckla produkter som underlättar användning av smink varje dag. Vi tror att det ska vara enkelt och naturligt att se bra ut och må bra.

Vilka är dina bästa skönhetstips? 

I takt med att kvinnor utvecklas, tar större plats och blir mer självständiga ställs det även större kvar på skönhetsbranschen. För mig är multi-tasking produkter ytterst viktiga. Jag vill att det ska gå snabbt på morgonen och att jag inte ska behöva bättra på mitt smink under dagen, därför är jag helt beroende av The base Foundation.

Träning och aktivitet är väldigt viktigt för mitt välmående. Det ger mig mitt naturliga glow och positiva endorfiner.Var snäll mot din hud med skonsamma och veganska produkter. Din hud ska prestera hela livet och sist men inte minst drick mycket vatten!

Lästips

Min intervju med Agneta Elmegård – stjärnan bakom Skönhetsredaktörerna.se