Beyond Matte – ny foundation från Jane Iredale

Sugen på att inviga hösten med en ny foundation? Beyond Matte Liquid Foundation lovar att vara både semi-matt och sitta bra på plats.

Det var ett bra tag sedan Jane Iredale lanserade en ny foundation så Beyond Matte känns som ett behövligt tillskott. Under pressmötet förra veckan fick jag se alla nyanser och det känns som en bra laddning – hela 18 stycken, vilket känns ovanligt många för att vara ett salongsmärke. Bravo!

Beyond Matte Liquid Foundation i två olika nyanser.
Beyond Matte Liquid Foundation finns i 18 olika nyanser. Alla ligger nära neutral i färgskalan. De mörkare tenderar att gå åt det varmare hållet för att inte slå i grått på huden.

Beyond Matte Liquid Foundation lovar att fungera som en primer, foundation och concealer i ett. Själv adderar jag gärna lite extra concealer under ögonen under trötta morgnar. Annars uppfyller den kravet fint.

Täckningen är ganska lätt men går att bygga upp. Jag hade gärna sett den snäppet mer täckande från början. Men det är en ren smaksak. Jag tror egentligen att den här formulan tilltalar fler. Finishen blir naturlig och åt det mattare hållet. Sammetslent.

Jag hade med mig min lilla skrutt på pressmötet. Hon har fått följa med på en hel del möten sista veckorna. Oftast somnar hon i bärsjalen.
En färgkarta med alla foundations från Jane Iredale.
Alla nyanser på Jane Iredales olika foundations. Bare Matte Liquid Foundation hittar du längst till höger.
Patricia demade Beyond Matte Liquid Foundation tillsammans med ett gäng andra produkter från Jane Iredale. Hon föredrar att lägga på foundation med en borste.

Jag gillar att Beyond Matte är veganvänlig. Den lovar dessutom att minska intrycket av fina linjer och porer, vilket jag också tycker stämmer väl.

Men det är något som gör att den inte funkar helt hundra på mig och jag kan inte sätta fingret på vad det är. Men jag tror att det är att den känns lite pudrig. Eller är det bara att det är en ljus nyans jag har testat och jag hade hoppats få behålla min sommarfärg lite till (tji, fick jag). Utöver hur jag upplever den på mig själv tror jag att det är en foundation som passar många. Speciellt dig med normal-blandad hud.

Ca. 575 kr/27 ml och säljs bland annat på salong, Skincity, Hudoteket och Kicks.

Här kan du läsa om en av mina favoritprodukter från Jane Iredale.