Vårkollektionen från Jane Iredale med blandat resultat

Jane Iredale släpper vårkollektionen Sun, here it comes med fina produkter i smarta förpackningar. Så här tycker jag.

Kollektionen består av fem olika produkter i lätta och smidiga förpackningar, perfekta för resa. Jag är lite allergisk mot överdrivet tunga förpackningar som gör det svårhanterligt när en sminkar sig och som är tungt i handbagage och handväska. Förpackningarna är platta, rundade och går i in guldton.

Allt lanseras i butik/salong den 18 mars.

Here comes the sun….

Solar Flare Eye Shadow Kit

En ögonskuggspalett med fem olika nyanser – burgundy/brun, terrakotta, taupe, persika och en större version i champagne. De är alla pigmentrika och metalliska. Här har jag lagt på dem torra, men de går även att använda med fuktad pensel för ett ännu mer intensivt resultat.

Det här är ett smidigt och bra kit med användarvänliga färger som alltid funkar. Det är inte det mest kreativa och roliga kitet anpassat för makeupartister. Men perfekt att säljas på salong för konsumenter som vill ha något riktigt bra i färger som alltid fungerar. Ca. pris 565 kr.

Deep GreatShape Contour Kit

Nästa palett är för huden med en contourskugga, ett rouge och en highlighter. Den finns sedan tidigare i två nyanser och nu släpps en tredje i och med vårkollektionen – Deep. Den är tyvärr på tok för mörk för mig. Jag duttade väldigt lite och fick sudda rätt mycket för att det skulle funka. Men jag tycker annars att det är fina nyanser till en som är mörkare än vad jag är. Annars, njäe, jag hade önskat en som ligger mittemellan de två ordinarie färgerna och den här Deep. Men jag gillar att de är allt du behöver i ett kit, plus att de är matta. Ca. 585 kr.

Du behöver förmodligen vara mörkare än mig för att välja det här kitet. Med det sagt är det säkert superfint på en mörkare hudton.

Sunset PurePressed Blush

Ett rouge i en varm rostig rosa ton med guldskimmer i. fin! Oftast vill jag ha matta rouge men den här känns ändå som ett fint alternativ. Inget som ger mig gåshud dock. Ca. 335 kr.

Sunset Purepressed Blush från Jane Iredale är ett rouge med guldkimmer i.

PureGloss Lip Gloss

Tre läppglans som faktiskt sitter rätt bra för att vara just glans. De klarade till och med en lunch! De har fin doft och är krämiga utan att kännas klistriga. PureGloss kommer i tre nyanser – ett transparent med skimmer i, ett rosa och ett korall. De här blev jag väldigt förtjust i! Det korallrosa kommer jag förmodligen bo i den kommande sommaren. Love it! Bra jobbat Jane Iredale! Ca. 285 kr.

Jane Iredale PureGloss Lip Gloss kommer i tre olika nyanser.
Läppglansen blev en ny favorit!
Här har jag det korallfärgade glanset som är betydligt varmare i verkligheten än vad jag fick fram på bilden. En ny favorit!!

Ash Blonde GreatShape Eyebrow Kit

Brynpuder i en för mig (och många andra) väldigt bra färg – Ash Blonde. Hurra för kalla toner på brynpuder! Här tillsammans med ett vax och en liten applikator. Pudret har bra pigment, formar och ger färg. Inget wow men en ordentlig och bra brynprodukt. Ca. 380 kr.

Sun, sun, sun, here it comes…!

Mer om Jane Iredale

Jane Iredale är ett mineralmärke som grundades av kvinnan med samma namn 1994. Idag finns märket i över 50 länder. De är främst kända för smarta men enkla produkter som kompletterar bra hudvård. Tanken är att även makeupen ska vara bra för huden. Jane Iredale struntar rätt mycket i rådande trender och arbetar istället med produkter som ska framhäva ens naturliga skönhet. I Sverige säljs produkterna på utvalda salonger och ett gäng av de största nätbutikerna.

Jag träffade Jane Iredale för sex år sedan. Mer om det kan du läsa om här. Missa inte den galet snygga bilden på ögonskuggorna i inlägget.