Bioline firar 40 år – jag minglade med grundarna

I år firar Bioline hela 40 år. Det firades med mingel och föreläsning med de Italienska grundarna på plats.

Mrs Clara Coradino startade en hudterapeutskola 1971 och så småningom kom tankarna på ett eget hudvårdsmärke. Hennes man var skeptisk men nu 40 år senare är Bioline ännu ett familjeföretag. Och sedan ett tag tillbaka har de lagt till – Jato. Bioline Jato, efter de två sönerna. Mrs Clara två söner har klivit fram och en av dem, Tomaso, var på plats. Jag har träffat honom och hans bror tidigare och de känns verkligen genuint trevliga och varma. En härlig italiensk familj. Mrs Clara är sällan utanför Italien så det här kändes verkligen som ett speciellt tillfälle.

Tomaso pratade mycket om säkerheten är det viktigaste för Bioline. Han nämnde också att det är deras uppgift att se till att hudterapeuterna har tillräckligt bra produkter åsatt de kan hålla sin löften till sina kunder.

tomaso från Bioline
Tomaso
jubileumsask från Bioline
Jubileumsasken med äppelkrämen och ett serum.

Först ut 1979 var en ansiktskräm med äppelextrakt och fruktsyror och nu kommer en modern version av den för att fira 40-årsjubileet.

Idag finns Bioline i 40 länder. De har lanserat över 550 nya produkter under de här åren. Det är en hel del. I Sverige har märket funnits i 25 år.

Elin Fagerberg med mingelmat
Jag åt så sjukt mycket oliver..

Under föreläsningen pratade de också om en ny serie som är på väg – Proceutic. Den ska bland annat arbeta på djupa rynkor och pigmentfläckar. Mer om den kommer.

Proceutic från Bioline

Foto: Katriina Mäkinen