Hudvårdslistan – en förteckning över varumärken på salong

Det är en djungel av hudvård där ute. Dermalogica, Lakshmi, Medik8 eller Elemis. Vilket hudvårdsmärke ska en välja egentligen? Vill du veta vilka salongsmärken som finns där ute? Här hittar du det viktigaste om de flesta som säljs på skönhetssalonger och kliniker. De flesta av dem samarbetar med SHR.

Listan kommer uppdateras regelbundet.

ACASIA SKINCARE

Svenska ACASIA SKINCARE erbjuder produkter som passar utmärkt efter kemisk peeling, ipl och andra avancerade behandlingar. De passar även bra i den dagliga hudvården. Produkterna jobbar på att stärka hudens bärriärfunktion som i sin tur ger en välmående, stark hud. Bland ingredienserna hittar du nyponfröolja, E-vitamin, provitamin B5 och A-vitamin som tillsammans hjälper huden att få ny energi , lyster och en klarare hudton.

Acasia har svensk hudvård

Acasia Skincares populära Lift Me Up Sheet Mask

Akademikliniken Skin Care

Vikten av ett gott resultat efter kirurgiska ingrepp och kunskapen om huden gjorde att Akademikliniken utvecklade ett eget hudvårdsmärke. Det finns flera anti-age produkter i sortimentet, bland annat Pure Lift Serum och Pure Antioxidant Creme.

BABOR

BABOR grundades för över 60 år sedan i Tyskland av Dr. Michael Babor och är extra populärt på spaanläggningar. Dr. Michael Babor upptäckte hydrofila oljor som bland annat ligger till grund för deras tvåfas-rengöring. Med hjälp av dermatologer, biokemister, molekylärbiologer och fysiker tillverkar de hudvård för behandling av olika hudtillstånd.

Lästips

Intervju med Babors VD Charlotte Axlund 

Doctor Babor pro

bareMinerals

bareMinerals grundades redan på sjuttiotalet och har gjort sig kända för sin mineralmakeup. Idag erbjuder de även hudvård. Produkterna har snygga och stilrena förpackningar med fina dofter och texturer. De lanserar regelbundet nya produkter.

Lästips:

Test av barepro Performance Wear Liquid foundation

Hydrating Foundation Stick 

bareMinerals Skin care

BIODROGA

BIODROGA är ett klassiskt salongsmärke med en historia som startade för mer än 55 år sedan i Baden-Baden, Tyskland. Kombinationen av fantastiska dofter och underbara texturer har gett BIODROGA många trogna kunder. Märket erbjuder produkter som sägs vara effektiva och hudvänliga med naturligt aktiva ingredienser från naturen kombinerat med högteknologiska komponenter. Med egen produktion, fabrik och laboratorium säkerställer BIODROGA en hög kvalitet och hudtolerans i alla sina produkter.

BIODROGA MD

BIODROGA MDTM är en doktorsgrundad hudvårdsserie som är speciellt utvecklad för hudvårdssalonger, medicinska SPA, dermatologiska institut och före- och efter plastikoperationer. Serien är byggd på ett 4-stegs koncept för vård och behandlingar: förberedning och peeling, penetrering av aktiva ingredienser, fukt och ljus- och solskydd. Bland ingredienserna märks bland annat peptider och phytoboosters.

Bioline

Bioline grundades 1979 i Trento, Italien av Clara Corradini och har funnits i Sverige sedan 1994. Varumärket har en komplett hudvårdslinje med professionella behandlingar och massagetekniker exklusivt för hudterapeuter. Bioline är hängivet till forskning och använder avancerad teknologi för att utveckla säkra och effektiva produkter med aktiva och verksamma ingredienser. I sortimentet finns det produkter för ansikte och kropp, för alla hudtyper och hudtillstånd.

Lästips

Bioline firar 40 år

Line+ Bioline

Carita

Prestigemärket Carita kommer från Frankrike där det grundades av systrarna Rosy och Maria Carita. Alla produkter ska ge en anti-age-effekt och sägs vara både effektiva och milda. Carita känns exklusivt med snygga förpackningar och lyxiga konsistenser.

Cicamed

Svenska hudvårdsmärket Cicamed kombinerar det bästa från naturen med vetenskap, vilket ska ge en naturlig hudvård med fokus på aktiva och ekologiska ingredienser. Målet är synbar resultat genom väl genomtänkta formulas. Enligt Cicamed handlar en ny generation av naturlig hudvård inte om att välja bort, utan snarare om att välja rätt. Cicamed har två olika kategorier inom hudvård. Organic Science som innehåller noggrant utvalda ingredienser som både stärker och kompletterar hudens naturliga försvar. Medical Science å andra sidan fokuserar på att lösa problem inom hud- och hårvård.

Svensk hudvård. 

Cinc Mondes

Exotiska skönhetsbehandlingar från världens alla hörn har inspirerat Cinc Mondes och dess spa-produkter. Ljuvliga dofter, sköna konsistenser och forskning inspirerad av traditionella läkeörter från flera olika världsdelar genomsyrar produkterna till lite extra lyxig hudvård.

Circadia

Dr. Peter T Pugliese är hjärnan bakom Circadia. Han arbetade med att studera huden och utveckla produkter åt andra företag i 30 år innan han grundade ett eget hudvårdsmärke. På 80-talet var det han många företag kontaktade när de ville veta mer om inovativa ingredienser. Han ligger bland annat bakom några av de första studierna på betaglukan och kopparpeptider. Kärnan i Circadias koncept är kroppens circadiska rytmer och det ligger till grund för att de bland annat vill skydda huden under dagen och reparera den under natten. Det här känns som en spännande trend som börjar bli stor. Idag drivs Circadia av Dr. Puglieses barnbarn, Michael Pugliese. Jag hade förmånen att träffa honom förra året och han visade sig vara otroligt trevlig och väldigt rolig!

Clarins

Franska Clarins producerar alla sina produkter i hemlandet. Clarins grundades i Paris på 50-talet och är idag ett av världens största hudvårdsmärken. Företagets framgångssaga har gått i generation efter generation. En av hemligheterna till framgången är en unik appliceringsmetod för att främja produkternas effektivitet.

Cliniccare

CLINICCARE satsar på produkter som de anser är extra viktiga – rengöring, essenser, serum, ögonkräm och solskydd. En av hjärtingredienserna i deras produkter är lågmolekylär hyaluronsyra, alltså hyaluronsyra med mindre molekyler som lättare penetrerar huden. Essenserna och serumen är uppdelade i tre olika serier; Anti-inflammation, Anti-pigmentation och Skin Rejuvenation.

Comfort Zone

Italienska Comfort Zone lanserades 1996 och har funnits i Sverige sedan 2001. Märket finns representerat på lyxiga SPA och hudvårdssalonger världen över. Filosofin är att arbeta från insidan och ut. De förespråkar en holistisk, hälsosam och hållbar livsstil tillsammans med avancerade medicinska och vetenskapliga studier för att synbart förbättra ansikte, hud och kropp. Alla produkter tas fram av en vetenskaplig kommitté för att varje hudvårdslösning ger den mest effektiva lösningen på ett specifikt hudproblem.

Lästips

Sublime Skin från Comfort Zone

Body Strategist från Comfort Zone

Decléor

Aromaterapimärket Decléor grundades i Paris för över 35 år sedan av bland annat en läkare, en kosmetolog, en shiatsulärare och en aromaterapeut. Produkterna innehåller naturliga aromatiska växtessenser som har konserverande egenskaper och en naturlig doft. Den mest kända produktkategorin är serumen Aromessence som har flera olika egenskaper beroende på vilket serum du väljer. Men de alla ska kunna slussa ner efterföljande ingredienser från till exempel en kräm längre ner i huden.

Lästips

Pressfrukost med Decleor

Dermaceutic

Effektiva produkter med fokus på hudproblem som hyperpigmentering, acne och ålderstecken. Dermaceutic är ett franskt hudvårdsmärke som är utvecklat i samarbete med hudläkare, biokemister och estetiska kirurger. Över 30 000 hudspecialister världen över använder Dermaceutic. En av deras mest välkända produkter är K Ceutic, en ansiktskräm som är lugnande och reparerande och därför super efter resultatsinriktade behandlingar som laserbehandlingar och peelingar.

Dermalogica

Kraftfulla produkter i enkla förpackningar dominerar hos Dermalogica. Företaget använder sig bland annat av Face Mapping vid försäljning av produkter – en kombination av noggrann hudanalys och kinesisk diagnostik. Dermalogica grundades av Jane Wurwand 1986. Jane Wurwand har också grundat världens ledande utbildningscenter – The International Dermal Institute.

Lästips

Rapide Reveal Peel – peeling för hemmabruk

Pressmöte med produkter för känslig hud 

Dr.Belter® Cosmetic

Dr.Belter är ett professionellt bioteknologiskt hudvårdsmärke med 11 serier för olika hudprofiler. Dr.Belter Cosmetic utvecklar innovativ avancerad hudvård med 95-100% naturliga högkvalitativa råmaterial. Nyligen har Dr.Belter tagit fram GreenTec Concept som förenar effektiva patent och kraftfulla aktiva ingredienser med ekologiska råvaror. Miljötänk och resultat i ett.

Dr. Dennis Gross Skincare

Det New York-baserade hudvårdsmärket Dr. Dennis Gross satsar på effektiva produkter med synligt resultat. Flera produkter i sortimentet är multifunktionella och anpassade för dig med en stressig vardag. Det stora genombrottet kom med Alpha Beta Daily Face Peel, ett peelingsystem i två steg för hemmabruk. Hudvårdsrutinen enligt Dr. Dennis Gross delas in i rengör, behandla, återfukta och skydda.

Lästips

C+ Collagen från Dr. Dennis Gross

Test av Hyaluronic Marine Hydrating Modeling Mask 

Dr. Rimpler

Tyska Dr. Rimpler är ett familjeföretag som grundades i mitten av 80-talet. De finns idag i 43 länder och erbjuder produkter för både ansikte och kropp. I Sverige är de främst kända för sina solprodukter.

ELEMIS

Englands ledande hudvårdsmärke ELEMIS satsar på en framgångsrik kombination av naturliga kraftfulla ingredienser kombinerat med den senaste teknologin. Produkterna är resultatinriktade och arbetar för att stimulera hudens naturliga funktioner. ELEMIS har vunnit över 200 priser för sin hudvård – produkter och behandlingar.

Lästips

Superfood Vital Veggie Mask 

Höstens hudvårdstrender och fenomen 

Elizabeth Arden PRO

Det klassiska skönhetsföretaget Elizabeth Arden har en professionell syster för salonger och kliniker – Elizabeth Arden PRO. Märket känneteckas av högeffektiva behandlingar och hemmaprodukter som ska trigga igång hudvårdsrutinen. En kombination av AHA och A-vitamin – AHA retinoid konjugat, är ingrediensen som företaget har i fokus.

Eminence Organics

Eminence är ett av världens ledande ekomärken och baseras på odlade färska ingredienser som örter, frukter och bär. Märket grundades i Ungern redan 1958 och idag sägs Lady Gaga och Jessica Biel vara några av de som älskar produkterna. Alla ingredienser i Eminences produkter odlas på företagets egna gårdar i Ungern och skördas för hand.

Esse Skincare

Esse är ett veganvänligt och ekocertifierat hudvårdsmärke utvecklat av kemisten Trevor Steyn. Han har tidigare fokuserat på att utvinna substanser ur afrikanska växter i medicinskt syfte. Under sin forskning upptäckte han potentialen för substanserna i hudvård, resultatet blev Esse Skincare som är mest känt för sina produkter med probiotika. Probiotikan sägs ge huden en optimal miljö för goda mikrober så att de kan konkurrera ut de mikrober som påskyndar hudens åldrande.

Lästips

Test av Esse Probiotic Foundation 

Exuviance

Med rötterna i New Jersey skapades Exuviance av läkarna bakom AHA-peelingen. Idag har de 120 olika patent och ett brett sortiment av produkter. Deras forskningsresultat har publicerats i ledande medicinska tidskrifter vid ett flertal tillfällen. Evening Restorative Complex och Age Reverse Day Repair är två storsäljande produkter.

Lästips

Exuviance Professional 

Intervju med vice VDn på Exuviance 

Exuviance har hudvård med bland annat syror

Gilda Liljeblad

På 70-talet studerade Gilda Liljeblad till hudterapeut i Wien. Under 80-talet öppnade hon upp en salong i Göteborg och i samma veva började hon utveckla hudvårdsmärket Gilda Cosmetic. Sedan dess har det hänt mycket. Gildaskolan som öppnade i Göteborg på 90-talet finns sedan många år både i Stockholm och i Malmö och hudvårdsprodukterna har utvecklats rejält till att bli ett heltäckande märke. Ansiktsrengöringen Cleansing Oil är en riktig klassiker i sammanhanget.

Lästips

Gilda Cosmetic blir Gilda Liljeblad

Guinot

Guinot är ett klassiskt franskt märke som anses vara ett av världens största salongsmärken. De har ett brett utbud av produkter för både ansikte och kropp. De har även fått ett certifikat – ISO 22719 som ska garantera en hög kvalité och säkerhet på produkter.

Image Skincare

Färgglada produkter som syns på produkthyllan och faktiskt gör en rätt glad är Image Skincares melodi. Bland ingredienserna hittar du bland annat AHA, hyaluronsyra, peptider och antioxidanter. Image Skincare är ett amerikanskt hudvårdsmärke grundat av en hudterapeut och formulerad av en plastikkirurg.

iS Clinical

Ett amerikanskt hudvårdsmärke som satsar på botaniska ingredienser av hög kvalitet och med bevisad effekt. Jag gillar att de har fokus på hudhälsa för alla hudtyper och hudtillstånd. De satsar framför allt på serum vilket jag också är förtjust i. Bakom produkterna står ett team som är experter på molekylärbiologi, medicin, biokemi och såklart – botanisk farmakologi.

Kalahari

Växter från Kalahariöknen kan ju inte kännas annat än exotiskt och där hittar vi skönhetsmärket Kalaharis kärna. Men mineralerna och växterna är plockade med respekt för öknens känsliga eko-system. Mafurasmör, baobabolja och extrakt från blodsten är några av ingredienserna du hittar i produkterna. Förutom produkter för ansikte och kropp finns det bland annat rumsspray.

Kerstin Florian

Svenskfödda Kerstin Florian arbetar med modern teknologi, naturliga ingredienser och traditionella behandlingstraditioner i sina produkter. Produkterna finns på spaanläggningar och skönhetssalonger världen över. Några av de mest tongivande produkterna är Rehydrating Neroli Water och Rejuvenating Spirulina Masque.

Lakshmi

Lakshmi arbetar med ett helhetstänk som syftar till att läka hudbesvär, skapa harmoni hos kunden, respektera djuren och arbetar för att bevara harmonin i naturen. Som hjälp använder Lakshmi urgamla kunskaper och modern forskning och teknik. Produkterna och behandlingarna sägs vara effektiva, djupgående och harmoniserande för hud, kropp och själ. Lakshmi är inriktad mot ekologisk hudvård sedan starten 1989. Produkterna känneteckas förutom av ekologiskt tänk av ayurveda och helhetstänk i kombination med vetenskap och modern teknik.

lakshmi cleansing milk

Lakhsmi är ett italienskt varumärke med stor tilltro till ayur veda. Här ser du Lakshmi Face Cleansing. 

M Picaut

M Picaut beskriver sig själva som ett ekolyx-märke som startade med en Less is More filosofi. Tanken är att erbjuda produkter med så mycket fördelar och olika funktioner som möjligt i en enda produkt. Mette som står bakom märket vill blanda ekologiska ingredienser, i en så hög andel som det bara gick, ihop med bio tech ingredienser. Flera av produkterna har vunnit priser. Några av de mest utmärkande produkterna är en askungemask med halvädelstenen malakit samt ett trippel hyaluronserum.

Maria Åkerberg

Maria Åkerberg grundades i mitten på 90-talet, då under namnet Dermanord. Produkterna har stort miljötänk och ska inte innehålla några syntetiska ingredienser. I företagets affärsidé ingår även att öka konsumenters kunskap och på så sätt göra de mer kritiska.

Marja Entrich

Pionjären Marja Entrich öppnade sin klinik på Skeppargatan i Stockholm redan 1943. I samarbete med kemisten fru Schönfelder skapades hudvårdsmärket Marja Entrich som skulle vara fri från mineralolja, vara pH balanserad och ha vattenlösliga rengöringar. Entrich hann få flera medaljer från Cidesco och även ge ut en bok. Idag finns det 39 produkter i sortimentet, alla tillverkade på företagets Eco-certifierade fabrik i Finland.

Medik8

Medik8 är ett brittiskt företag som grundades 2009 av Elliot Isaacs som har Universitetsexamen i Fysiologi och Farmakologi och författare till flertal studier inom: transport av aktiva substanser i huden. Varumärket har funnits i Sverige sedan 2015. Produkterna är lösningsfokuserade med bevisade resultat. Man har högstabila sammansättningar med professionell styrka. Det finns en grundläggande anti-age filosofi i alla produkter och de är säkra för att minimera irritation. Medik8 erbjuder peels och medispa behandlingar på salong och har ett stort fokus på retionol och c-vitamin i sina hemmaprodukter. En av de mest omtalade produkterna var världsnyheten r-retinoate som lanserades i slutet av 2016 och som har fått stor uppmärksamhet tack vara sin inkapslade form av r-retinoate som är extremt potent utan att skapa irritation.

Medik8s hyllade ansiktskräm med r-Retinol.

Mesoestetic

Hudvårdsmärket grundades av ett spanskt familjeföretag från Barcelona. De tar fram produkter samt verktyg/instrument som vänder sig till läkare, kliniker och hudterapeuter. Det finns flera olika produktlinjer, bland annat en med anpassade produkter inför och efter kirurgiska ingrepp. Företaget fokuserar mycket på forskning. Hela 40 % av vinsten återinvesteras i forskning för att få fram nya, innovativa produkter. Bland behandlingarna utmärker sig Mesoeclat – en behandling med syror som bland annat ska förbättra hudtonen, återfukta, ge lyster och reducera fina linjer.

Murad

Murad är grundat av Dr Howard Murad och sägs vara det första ”doktorsmärket”. De ska även vara först med att använda glykolsyra och antioxidanter i hudvårdsprodukter. Dr Murad är hudläkare, utbildad apotekare och docent i klinisk medicin och har personligen behandlat över 50 000 patienter samt innehar 19 patent inom vetenskapen om hudens hälsa. Det finns ett brett utbud av produkter, alla med snygg och stilren design.

Nannic

Nannic är främst kända för sina salongsbehandlingar – NBE. Men de har också fina hudvårdsprodukter. All forskning och tillverkning av Nannics produkter sker på deras huvudkontor i Belgien där de även har ett eget labb. Här arbetar forskare och dermatologer från hela världen. Några av de mest utmärkande produkterna från Nannic är deras serum. 2016 nominerades Nannic till ett av världens bästa SPA-märken!

Nimue

Nimue är kända för sina effektiva produkter för olika hudtillstånd och sitt hudklassificeringskoncept som de delar in i; miljöpåverkad hud, hyperpigmenterad hud, problemhud och interaktiv hud. De är också välkända för sina ingredienser med bland annat trippelkombination, hög koncenctration och styrka av AHA. Bland ingredienserna märks också antioxidanter och peptider.

pHformula

Grunden i pHformulas peeling “skin resurfacing”-system är baserad på den regenerativa medicinens teknologi, vars koncept är att skapa kontrollerad kemisk “skin resurfacing. Den har förmågan att framkalla en accelererad form av cellförnyelse med minskad risk för sår och ytlig irritation. Hudvårdsmärkets försäljningsprodukter är till för att förbereda, optimera och bevara resultaten av behandlingarna.

Palina Skin Philosophy

Palina började som ett makeupmärke som nu har kompletterats med hudvårdsprodukter. Ambitionen bakom Palina Skin Philosophy är att erbjuda de bästa hudvårdsprodukterna med de mest exklusiva ingredienserna, som ger de bästa resultaten. Serien är enkel att anpassa för att skapa en personlig hudvårdsrutin utifrån varje användares behov och målsättning. Heavenly Drops och AHA Power Night Cream är några av produkterna. De har alla friska men milda dofter och ska inte orsaka allergi. Innehållet är också minst 95% naturligt.

24seven Smoothie Cream från svenska Palina.

Paula´s Choice

Paula Begoun är skönhetsnörd som började skriva lärorika och lite uppläxande böcker om hudvård och som senare startade sitt eget hudvådsmärke – Paula´s Choice. Hennes filosofi är effektiv hudvård till ett vettigt pris och alltså inget lulllull. En av deras mest sålda produkter är Skin Perfecting 2 % BHA Liquid.

Här kan du läsa mer om mitt möte med Paula Begoun.

Phyris

Vitamin E, Q10 och extrakt från grönt te är några av huvudingredienserna i Phyris produkter. Varumärket är tyskt och grundades för över 60 år sedan. Produkterna tas utvecklas av forskare, dermatologer och biokemister från bland annat Italien, Japan och Schweiz. Produkterna sägs passa alla hudtyper. Phyris finns på spaanläggningar och salonger runt om i världen.

REVIDERM SKINTELLIGENCE

SKINTELLIGENCE står för avancerad anti-aging hudvård som innehåller vetenskapligt beprövade ingredienser. De fina resultaten uppnås med hjälp av hud-identiska och högaktiva ingredienser som t.ex. C-vitamin, Q10, peptider och hyaluronsyra, som tolereras mycket väl av huden. SKINTELLIGENCE produkter fungerar precis där de kan uppnå bästa möjliga resultat genom att bilda nya celler i basallagret i huden. Produkterna ska bromsa åldrandeprocessen i huden, stimulera dess förnyelse samt öka dess motståndskraft. Produkterna används med fördel tillsammans med REVIDERMS SKINNEEDLER.

REVIDERM CELLUCUR

Filosofin bakom CELLUCURS produkter baseras på innovativ hudvårdskunskap (cosmeticum) och medicinsk forskning inom hudvård (pharmaceutical). Därifrån kommer termen ”cosmeceutical” som står för högpresterande hudvårdsprodukter. CELLUCURS produkter är speciellt framtagna för olika typer av problemhud. De olika serierna erbjuder effektiva lösningar på många olika typer av problem, t.ex. akne, cuperoser, känslighet och ärr.

SANS SOUCIS

I över 75 år har SANS SOUCIS stått för innovativa och avancerade skönhetsprodukter som utvecklas och produceras i Baden-Baden. Produkterna ska vara mycket prisvärda och ha hög kvalitet, effektivitet och hudtolerans. De baseras på thermalvatten från källor i Baden-Baden som sägs stimulera hudens ämnesomsättning och förbättra dess välbefinnande. Andra aktiva ingredienser som används är bl.a hyaluronsyra, peptider, alger och magnolia- och aloe vera-extrakt. I SANS SOUCIS sortiment finns både försäljningsprodukter och salongsprodukter samt make-up.

SkinPlan

Varumärket SkinPlan anser att att hudvårdsbranschen har stått stilla alltför länge och att de gick i bräschen för att behandla huden efter hudtillstånd. SkinPlan ska kunna anpassas till hela 27 hudtillstånd som till exempel irriterad hud eller akne. Produkternas aktiva ingredienser ska vara av samma kvalité som används inom tillverkningen av medicinska varor.

Solution by Victus

Solution by Victus är en hudvårdserie där fokus ligger på att hudvårdsrutinerna ska kännas enkla och givande. Märket har tagits fram i samråd med experter, hudterapeuter och konsumenter som samtliga var eniga om vikten av en hudvårdsrutins enkelhet och tydliga resultat. Alla produkter som ingår i Solution by Victus har som huvuduppgift att skydda hudens naturliga barriär utan att torka ut. Hudvårdsserien vårdar det yttersta hudlagret och säkerställer rätt pH-värde, vilket är en förutsättning för en välmående hud.

TEBISKIN

TEBISKIN® är hemvårdsprodukter till klinikbehandlingarna ENERPEEL Men går även bra att använda i kombination med andra avancerade behandlingar. Hudvårdsmärket är utvecklat för den medvetna konsumenten men tar också hänsyn till en stressfull vardag. Hudhålsan står i fokus med resultatinriktad hudvård med höga koncentrationer av aktiva ingredienser och hudvårdsrutiner med få produkter. Det finns även ett specifikt utbud för de med problem av acne, rosacea, pigmenteringar och andra hudproblem. Noll-tolerans mot nätförsäljning.

Thèmaé Paris

Te är en stor del av Themaes filosofi. Det här är ett härligt spamärke som är ganska nytt. Det grundades så sent som 2007. Polyfenoler från te är ett viktigt inslag i produkterna. De erbjuder behandlingar för både ansikte och kropp som har tagit inspiration från hela världen.

Yon-Ka Paris

Precis som namnet antyder är Yon-Ka ett franskt hudvårdsmärke. Det grundades i mitten av 50-talet och vill vara ett alternativ till Botox och fillers. De vurmar lite extra för eteriska oljor, platextrakt, hyaluronsyra, peptider och annat mumsigt för huden. Ämnen från hela 130 plantor går att finna i produkterna. De erbjuder produkter för ansikte, kropp, sol och doftljus.

Zo Skin Health

Ett hudvårdsmärke skapat av Dr. Zein Obagi som fokuserar mycket på anti-age och en frisk hud. Produkterna ska höga koncentrationer av aktiva ingredienser. En av huvudingredienserna är retinol. Zo Medical är en ännu kraftfullare serie som säljs där medicinsk personal finns.