Björn Axén

Björn Axen Color Shots – så här tycker jag

Color Shots är ett nytt färgglatt tillskott från Björn Axen. Det är en vegansk toning för hemmabruk som du blandar med balsam och som kommer i sju olika nyanser. Jag har testat två av dem.

De senaste åren har hemmatoningar ökat enormt i popularitet och flera hårföretag har lanserat egna varianter. Det är ett smart alternativ för att fräscha upp färgen mellan frisörbesöken.

Första gången jag testade Color Shots var ungefär två veckor innan mitt senaste frisörbesök. Jag går regelbundet till Daniel på salongen The Venue och flera gånger har vi kombinerat olika nyanser av blond med pastell – olika toner av lila och rosa. Jag kan erkänna att jag messade Daniel innan jag testade Color Shots för att få ett ok från honom. Haha! Jag är rädd om mitt hår och inte den som mixtrar i onödan. Kvalitet går före trend för mig.

Vid mitt första försök med Color Shots testade jag två nyanserLilac Pink i överhåret och Pink i underhåret. Överhåret blev en hit! Jag älskade den lila nyansen som satte sig rätt bra i min långa lugg. Troligen eftersom det är där jag egentligen är mest gråhårig. Håret sög åt sig av färgen. I längderna blev det en väldigt mild nyans och en kunde mer se skiftningar i vissa ljus.

Med kajalkladd under ögat men lika nöjd ändå...

Obs! Det här är fyra dagar efter tvätt, helt ostylat med mycket torrschampo. Därför ser det mer “busigt” ut. (snällt ut för rufsigt..)

Två veckor senare var jag hos Daniel för att låta han fixa håret som det proffs han är. Det visade sig att Color shots hade försvunnit bra ur håret utan att förstöra den frisörfärgade färgen under. Härligt! Vi fortsatte med pastellfärgade toningar för salongsbruk kombinerat med en betydligt mörkare botten än vanligt hos Daniel. Han föreslog också att jag kunde fortsätta hemma med Color Shots för att hålla färgen fräsch.

Färgat bottenfärg och tonat hos frisören med proffsprodukter plus att Daniel stylar som en gud. Det här är alltså inte med Color Shots. 

Andra gången jag testade Color Shots testade jag bara Lilac Pink. Resultatet blev ungefär som första gången men lite kallare när jag inte hade Pink med.

Elin testar Color sHots

När jag använder silverschampo förstärker jag det grå i mitt hår. Jag har egentligen inget emot grått men just nu är det inget jag är jättesugen på. Men med hjälp av en kall toning som till exempel lila förstärker jag pastellnyanserna i håret utan att bara plocka fram det grå och utan att ta bort den frisörfärgade färgen som jag tycker att silverschampo lätt gör.

Så summa summarum, jag tycker att Color Shots är ett smart alternativ mellan frisörbesöken eller för dig som är sugen på en färg men inte vågar löpa hela linan ut med en permanentfärg. Jag tycker inte att färgen blir helt jämn med Color Shots. Men det vill jag nog inte heller ha. Jag vill ha skiftningar. Jag har haft i färgen i 7-10 min. Det rekommenderas 7-15 min beroende på vilken effekt en vill ha. Nästa gång tänker jag testa 15 min och kanske vågar jag mig på att testa färgen Cherry Pop. Den är egentligen främst för mörkhåriga. Tänk om jag får en mild cerise! Fint!

En tub med Color Shots kostar 129 kr och räcker till 5-10 färgningar beroende på hur mycket just ditt hår behöver. Långt hår = mer produkt.

Björn Axen Color Shots

Lilac Pink, Steel Lavender, Pink, Cherry Pop, Classic Brown,  Mahogany Brown och Honey Blonde. Vilken färg skulle du vilja testa?