Blå ögonbryn och lila läppar – maskerad för systerdottern

Blå ögonbryn eller kanske gröna? Lila läppar eller turkosa? I helgen var jag i Småland för att hälsa på mina föräldrar och gå på min systerdotters kalas. Hon hade maskerad vilket jag älskar!

Jag hade en extrem vecka förra veckan med mängder med deadlines och annat och var så stressad att tårarna kom några gånger. Därför hann jag aldrig samla ihop några kläder eller planera till maskeraden. Men jag kastade ner lite extra smink i sminkväskan innan vi åkte.

Innan kalaset drog min mamma fram mängder med gamla fina hattar som jag provade. Men jag trivs så bra i hatt så det har jag hellre när jag inte ska klä ut mig.

Jag hade med mig en rosa peruk och kombinerade den med den gröna ögonpennan Le Khôl by Superliner från LÓréal Paris i nyansen Rainforest Green på ögonbrynen. Den blå ögonpennan Perfect Contour Kajal i nyansen Royal Blue från IsaDora användes till lite ditslängda prickar vid ögonen. På läpparna använde jag Liquid Lipstick i nyansen Purple Rain från Ofra Cosmetics.

Efter en kort fråga var mina föräldrar helt på att få en galen och väldigt snabb sminkning. Det var bara några minuter kvar tills vi skulle åka till kalaset och de hade bara tänkt dra på sig en sjal och hatt typ.

Blå ögonbryn, lila ögonskugga och blåturkosa läppar på min fina mamma. Här med sjal eftersom de först tänkte klä ut sig till Lina och Alfred. Hon har också en “halvperuk” från 60-talet på sig. Pappa fick gröna bryn och svart mustasch med glitter. Eftersom han hade satt på sig keps och väst (Alfred i Emil) kallade jag honom för stinsen resten av kvällen. 

Min mamma fick blå ögonbryn med ljuvligt knalliga Infallible Gel Crayon i nyansen I´ve Got The Blue från LÓréal Paris. Ögonen markerades med den lila ögonskuggan Purple Pumps från Clinique. Läpparna målades med samma flytande läppstift som på mig, men i färgen Maui. En blåturkos matt nyans som är vansinnigt snygg.

Pappas annars vita ögonbryn målades med samma penna som på mig, den mörkgröna från LÒréal Paris. Mustaschen gick från vit till mörkbrun med bryngelén Brow Shaping Gel från IsaDora. Den fick också lite glitter med hjälp av Glitter Liner också den från IsaDora. Men glittret syntes inte så mycket.

min mamma i blå ögonbryn och hatt  Min snygga mor som mimartist? Ungefär fem timmar senare efter kakbuffé, tårta och flera koppar kaffe fanns det ännu en hel del läppstift kvar. Bra jobbat Ofra! Min dotter blev Snövit. Från början skulle hon även ha ett verktygsbälte. Tänk Snövit jobbar som hantverkare. Men det kasade bara ner. Oroa dig inte, hon fick luft och hon brukar inte få leka med plastpåsar. Det här är ett plastskydd för en helmask. 🙂 

 

Väl framme på kalaset var vi de enda vuxna som hade klätt ut oss. Haha! Men det gjorde ingenting. Jag älskar att få apa mig och det märkte jag även att mina föräldrar gjorde. De var stolta för att de vågade. Jag smålog när jag märkte att de kände sig bekväma och slappnade av. När min pappa med sin glittriga mustasch, satt och pratade seriöst med mina syskonbarns farfar. Underbart!

Min pappa tvättade bort sminket så fort vi kom hem. Men min mamma ville behålla det så länge som möjligt. Hon trivdes i sina blå ögonbryn. Jag kände faktiskt likadant. Jag kommer lätt ha mörkgröna bryn oftare. Inte bara till maskerad utan vid mer kreativa sminkningar.

Summa summarum blir att du hinner mycket om du har fem minuter över för att smeta på lite färg. Och som du förmodligen har hört mig säga (eller läst mig skriva) många gånger förut – det behöver inte vara perfekt, det är bara smink. Våga!

Och vi borde ha maskerad lite oftare…