Från blond till rött hår – new year, new me

Jag har gått från blond till rött hår. I alla fall nästan. Från blond till koppar och jag älskar det! 

Förra gången jag var hos frisören och fixade det hann min frisör Daniel lägga i färg i nästan hela håret innan vi båda kom på att det vore ju superkul med en blekt koppar! Därför blev det lite kortare mellan frisörbesöken den här gången. Jag kunde inte hålla mig! 

Mitt hår innan Daniel gjort magi
Tvätten är väl nästan alltid bäst? Förutom slutresultatet då. Jag älskar att bli ompysslad. Här hade jag verkligen ingen aning vad jag skulle förvänta mig och hur intensiv färgen skulle bli. Jag har aldrig gått från blond till rött innan. Jag har bara haft persika och jordgubbsblond.

Daniel började med att färga rötterna mörkare. Jag har en blond utgångsfärg men flera områden har blivit grå. Efter det tonade han håret. Första gången hände det inte så mycket så han körde en gång till för att få lite mer unzz.

Jag älskar resultatet! Det är en blandning av flera olika toner och nyanser av rött, persika och koppar. En varm färg med kalla skiftningar. Enligt Daniel skulle inte resultatet bli lika bra med färg som med toning så jag får nog tona nästa gång igen. Så får det bli lite jordgubbsblond däremellan. Jag kommer ju inte vilja tvätta det så ofta. Tur det finns torrschampo…

Med hjälp av toning blev det supersmidigt att gå från blond till rött och jag tycker att det är ett bra alternativ även för dig som inte är helt hundra på att du vill ha färgen. Då får du testa på den under några veckor. 

Lite mesig bild. Men jag älskar håret. 🙂 
Jag har gått från blond till rött hår. Här ser du resultatet
Tamtaa! Från blond till rött (koppar..)

Det är lite knepigare att förändra håret så mycket efter att så mycket har blivit gått. En kan ju inte springa till frisören varannan vecka. Men det känns som om toning blev riktigt bra! Nu kommer det fejda ut och rötterna är inte supermörka.