Body Shop utökar Shea Butter

Shea Butter är en av mina personliga favoritserier från The Body Shop. I februari utökades serien med hårprodukter och ett rent shiasmör.

Shea Butter eller shiasmör, som det ofta kallas på svenska, utvinns ur nötter från sheaträd som plockas, krossas och mals. Träden växer i östra och västra afrika och The Body Shop köper sitt smör från ett Community Trade – projekt i Ghana. Vilket enkelt översätts till Rättvis handel.

Shea är väldigt fuktighetsbevarande. Det ger inte huden så mycket fukt. Men det är super för att hjälpa huden att bevara och behålla den fukten som finns i huden. Den gör samtidigt huden mjuk och skyddar den. Doften är mjuk och mild och det feta smöret smälter snabbt av hudens värme och blir till en olja. Shea är en av de vanligaste ingredienser i skönhetsprodukter och en av mina favoriter, särskilt i kroppsvård.

Shea Butter 100 % Natural

Jag har testat ren shea från ett gäng olika märken, både som flytande olja och fast smör, och nu släpper alltså The Body Shop en egen variant. Den kommer i ett platt paket av plast med papper runt omkring. Det är smidigt att nypa av en liten bit istället för att gräva i en burk. The Body Shop slår på stort att den ska användas till DIY-skönhetsvård. Alltså blanda med olika produkter eller råvaror för att få ett resultat som passar just dig. Till exempel blanda Shea Butter med socker för att få en peeling till läpparna eller använda direkt i badhandskar/peelingvantar för att få en kroppspeeling. Den går att använda både till bad, kroppsvård, ansiktsvård och hårvård. Kul! Jag gillar att använda det som det är som en kroppskräm för riktigt torr hud. OBS! Det är ett fett smör och går inte in i huden på ett kick. Så använder du det rent som ett kroppssmör bör du inte hata att känna dig lite kladdig. Ca. 185 kr.

shea butter från Ghana

Shea Butter Richly Replenishing Shea Shampoo

Ett schampo med samma ljuvliga doft som resten av The Body Shops sheaserie. Det har en riklig konsistens och passar dig med torrt eller behandlat hår. Det ska mjukgöra och bland annat göra håret mindre frizzigt. Jag märkte ingen jätteskillnad men tycker ändå att schampot i sig är bra och doften tackar jag inte nej till. Jag tror inte att det blir någon hit för dig med väldigt tunt hår och som vill ha mer volym dock. Ca. 95 kr

Shea Butter Richly Replenishing Shea Conditioner

Ett balsam med en superhärlig krämig konsistens. Det här balsamet gillar jag skarpt! Förr bytte jag nästan alltid ut mitt balsam mot hårinpackning. Men med en mer stressig vardag med barn hinner jag inte alltid det. Men det här balsamet gör faktiskt susen med mina torra längder på kortare tid. Håret blir också lättare att reda ut. Ca. 95 kr.

Shea Butter Richly Replenishing Hair Mask

En hårinpackning med skön konsistens som jag började testa några veckor innan jul. Det är samma härliga doft som resten av produkterna. Den här har också blivit en favorit. Håret känns betydligt mjukare och mindre frizzigt när jag har använt den. Jag har testat den i längderna och undviker hårbotten då det känns som om det skulle tynga ner. Men jag kommer testa den i hela håret i sommar när håret blir trött och sprött av sol och bad. Då borde den vara perfekt! Ca. 195 kr.