Recension – Hugo Boss The Scent for her

Igår var jag på ett litet, intimt och supertrevligt bloggmöte för presentationen av nya Boss The Scent. Vi var sex stycken bloggare som förväntansfulla möttes upp på Voltaires restaurang på Åhléns City. Där fick vi höra mer om den nya doften.

Frukost på Voltaire elinfagerberg.se

Frukost med tema från doftnoterna. Bland annat persikomarmelad och persikojuice. Mums!

Boss The Scent finns sedan tidigare som herrdoft som lanserades under förra året. Den blev en hit och under förra julen var The Scent den mest sålda parfymen. Kanske för att den är rätt sexig? Hugo Boss är ju kända för sina klassiska dofter som ofta funkar. Men de ville skapa en mer förförisk doft när de utvecklade The Scent. Enligt Jolina, PR-ansvarig för Boss, så står  förföriska dofter för hela 30 % av doftförsäljningen. Det fanns ett stort hålrum att fylla i deras utbud med andra ord.

Boss The Scent for him elinfagerberg.seBoss The Scent for him har bland annat doftnoter av ingefära, lavendel, maukafrukt och läder. Visste du att Casanova brukade spraya lavendeldoft på sina kärleksbrev? 

Nu kommer uppföljaren – The Scent for her. Partnerdoften för kvinnor doftar sensuellt och mystiskt utan att bli dammig eller tung. Inspirationen kommer av en stark kvinna i kontroll. En affärskvinna som bestämmer vem som får komma nära. En förförisk doft men som inte bara spelar på sex. Hugo Boss artistic director Jason Wu (love him!) har tagit designen till korken från Hugo Boss välkända manschettknappar. Du kan även känna igen dem från deras väskor.

Så hur doftar den? Den är fruktig men vuxen, mystisk men inte för tung, sensuell utan att bli slampig och sprudlande utan att bli billig. Den blev helt klart en ny favorit för mig som alltid har varit väldigt svag för gourmanddofter. Jag är såld.

I toppen hittar vi honungsdoppad persika och fresia. Mums! Hjärtnoten är den orientaliska blomman osmanthus som är en sensuell doft. I basen hittar vi rostad kakao som är väldigt fin.

Boss The Scent for her doftnoter elinfagerberg.seJag fick sniffa på några av doftnoterna var för sig. Jättefina! 

Ansiktet utåt är modellen Anna Ewers. Tanken är att The Scent for him och for her ska komplettera varandra och flaskorna är faktiskt riktigt snygga ihop.

The Scent for her släpptes på Kicks igår och kommer lanseras hos övriga återförsäljare som till exempel Åhléns under vecka 37. Priset ligger från 595 kr / 30 ml.

Jag tycker att det här är en riktigt fin doft. Priset drar ner betyget lite.
Nyhetstänk
Doft
Hållbarhet
Design
Pris
4.5
Mitt betyg