Allt om brun utan sol

Brun utan sol är något jag är tacksam för. Tänk så många solskador vi kan slippa och samtidigt kan de som vill ha färg få det. St. Tropez har uppgraderat sin formula i deras sortiment med brun utan sol. Istället för att försöka ta bort den typiska BUS-doften, har de istället maskerat den med andra dofter. Det fungerar förvånansvärt väl. De har också släppt den nya produkten Gradual Tan Tinted Body Lotion, en lotion som ger en BUS-effekt samtidigt som den jämnar ut hudtonen på direkten. Ungefär som ett Instagramfilter. I samband med detta har jag pratat med Jules Heptonstall, Tanning Expert på St. Tropez.

Lär dig mer om brun utan sol

Hur bör man förebygga huden innan man använder brun utan sol? 

  • Vaxa inte kroppen innan du använder brun utan sol eftersom det öppnar upp porerna och du riskerar se ut som en plockad kyckling snarare än ”chic”
  • Duscha dig ren, ta alltid bort deodorant, make up och parfym innan du använder brun-utan-sol
  • Exfoliera huden och fokusera extra mycket på fötter, knän och armbågar där vi tenderar att få torr hud
  • Innan du använder brun-utan-sol, återfukta händer, armbågar, knän och fötter för att undvika att produkten fastnar

Vilken är den bästa appliceringstekniken? 

Applicera alltid med hjälp utav en appliceringsvante för att få ett jämnt resultat utan ränder och sträck. När du applicerar på händer och fötter, addera inte extra av produkten i vanten utan ta det som blir över efter du smörjt in kroppen – det kommer vara mer än nog, jag lovar!

brun utan sol Jules Heptonstall St. Tropez

Vad kan man göra om man får ett ojämnt resultat?

Panikskrubba inte – du riskerar bara att ta bort färgen fläckvis och det kommer bli en snöbollseffekt. Använd en fin kroppskrubb tillsammans med en gnutta bad- eller massageolja för att se till att färgen avtar jämnt, det är bättre att upprepa detta steg än att använda en kraftig skrubb vid ett tillfälle.

Vilka är dina bästa tips för att få färgen att sitta? 

  • Undvik varma duschar – det uppmuntrar huden att göra sig av med döda hudceller så att färgen bleknar snabbare.
  • Smörj inte in huden med något oljebaserad, det bryter ner din BUS och ger en snabbare blekning. Välj istället lotions som är baserade på aloe vera.
  • Undvik att bada i pool eller bastu. Klor bryter ner BUS.
  • Använd St. Tropez Gradual Tain In Shower mellan insmörjningarna för att upprätthålla en snygg glow.
  • Solbrännan i ansiktet bleks alltid snabbare eftersom vi tvättar oss mer här och cellförnyelsen därför är snabbare. Kompensera med att smörja in ansiktet med BUS-olja varje dag.
Hur fungerar er nyhet som inte doftar som typisk brun utan sol?

Den nya upplyftande doften som är ”mood boosting” tar inte bort DHA utan använder doftnoter som omvandlar den till en mycket mer behaglig doft. Den samverkar med våra sinnen och doften påminner oss om semester, sol och glada dagar. Den ger det där extra lyftet till ditt humör, du ser naturligtvis fantastisk ut men den får dig också att känna dig fantastisk. Jag älskar verkligen att jobba med den här doften.

brun utan sol Gradual Tan Tinted

Namn: Jules Heptonstall

Ålder: 29

Gör: St.Tropez Tanning Expert

År i branschen: 5 år