C+ Collagen Biocellulose Brightening Treatment Mask

Dr. Dennis Gross har lanserat en ny sheet mask – C+ Collagen Biocellulose Brightening Treatment Mask. Masken är härligare än längden på dess namn och jag har testat den.

C+ Collagen är en befintlig serie från Dr. Dennis Gross och Biocellulose Brightening Testament Mask ett välkommet tillskott. Det här är en sheet mask som är gjord av biologiskt nedbrytbar biocellulosa med C-vitamin, kollagena aminosyror, superoxide dismutase som är ett enzym som fungerar som en antioxidant. niacinamide som verkar antiinflammatoriskt och är också en antioxidant samt citronsyra och glycerin.

Dr Dennis Gross C+ Collagen treatment mask kommer i en engångsförpackning.
Så här ser den tjusiga förpackningen ut efter att jag har öppnat den. Tyvärr missade jag att fota hur masken såg ut innan jag la på den. Men den har ett skyddande papper som ser ut som ett tunt nät kring sig som du vecklar ut.
Masken kändes skön på.
Titta så seriös jag kan se ut med en ansiktsmask i ansiktet!

Brightening Treatment Mask ska bland annat ge återfuktning, reparera hudbarriären, få igång kollagenproduktionen, ge lyster, energi och ljusa upp hudtonen. Om den ljusar upp hudtonen är svårt att säga efter en gång. Då krävs det mer frekvent användning.

Material i biocellulosa

Det bästa är själva materialet. Förutom att biocellulosan är nedbrytbar, vilket givetvis är super, så är själva konsistensen väldigt, väldigt skön och lägger sig som en andra hud. Den sitter helt enkelt som ett smäck och du behöver inte ligga ner för att den ska sitta kvar på plats. Tänk supertunn kondom. Haha!

Masken används precis som de flesta andra sheet masks – applicera masken på ren och torr hud, låt verka, ta bort masken men skölj inte av resterna av maskens serum på huden. Fortsätt med din hudvårdsrutin precis som vanligt.

Elin Fagerberg testar sheet mask från Dr. Dennis Gross
Masken ska verka i 10-15 minuter.

Vad tycker jag om Brightening Treatment Mask?

Jag gillar den! Speciellt passformen och hur den känns på huden. Men också att jag får jättefin lyster och klarare hudton. Jag hade gärna sett lite mer serum i produkten. Men kanske hade den glidit ner då?

Huden känns också direkt mer uppstramad och fräsch. Inte den bästa i kategorin fuktmask men helt klart riktigt bra för att boosta med C-vitamin och lyster. Nästa gång kommer jag lägga den innan en fest.

Fin lyster efter masken.
Efter masken applicerade jag ögonkräm och ansiktskräm.

Rekommenderat pris ligger på 189 kr/mask.

Nyfiken på resten av produkterna i C+ Collagen? Jag har tidigare skrivit om dem här.