Concealer, highligther, löspuder och andra favoriter

Varma dagar har jag bara lite concealer och mascara men andra sommardagar då jag vill vara extra fin lägger jag mer krut på basen. Framförallt på lyster. Jag älskar glow! Här är några av mina favoritprodukter till basen under sommaren.

Highlighter, concealer och andra favoriter till basen.

Festival Collection Highlighter från Kicks limiterade sommarkollektion har blivit en stor favorit för mig i sommar. Den ger precis lagom mycket lyster i en superfin färg som passar många. Men jag saknar att den inte finns även i en mörkare nyans. Den finns ännu kvar på Kicks hemsida och säkert i flera butiker. Nu är den dessutom nedsatt. Ca. 104 kr.

Makethemake är ett nytt kul sminkmärke från Skincity. Deras flytande highlighter Hyaluronic Light Diffusing Highlighter är vacker som den är men också super att blanda med din vanliga foundation för mer glow. Räkna då med att din vanliga foundation blir lite mindre täckande. Ca. 229 kr men nu på kampanj på Skincity.se.

Läs mer om Makethemake här.

Your Skin But Better CC Cream från It Cosmetics är en annan storfavorit för mig. Den ger ett jämnt och fint resultat, täcker bra och ser naturligt ut. Om du inte har problem med mörka ringar eller större ojämnheter så klarar du dig utan concealer då denna täcker tillräckligt. Jag applicerar den med fuktad makeupsvamp. Doften är ingen höjdare men annars är den här nära nog full pott för mig. Ca. 390 kr.

Earth Powder från Nouba är en riktig klassiker när det kommer till solpuder. Den har fint pigment och blir lite transparent på huden. Den här är lätt skimrande (OBS! Inte glittrig). Men det finns även matta. Ca. 249 kr.

En annan fin produkt från tidigare nämnda Makethemake är deras concealer – Ceramide Elastic Concealer. Den är lätt att bygga upp och ger ett relativt täckande resultat utan att kännas kakigt. Jag tycker inte att den är super under ögonen. Där kan den lägga sig lite i veck. Till mörka ringar föredrar jag hellre Bye Bye Under Eye från IT Cosmetics. Men annars är det en riktigt bra concealer. Jag applicerar den med fingertoppen. Ca. 199 kr.

Concealer i burk från Makethemake
Concealer från Makethemake är viktlös och smidig.

Ett av de bästa löspudren jag har testat är från Linda Hallberg – Infinity Loose Setting Powder. Jag har skrivit om det många gånger tidigare. Det har väldigt fina partiklar och lägger sig som en slöja eller ett filter över huden. En riktig hit! Ca. 279 kr.

Som rouge har jag använt paletten Spectral Palette från Linda Hallberg och färgen Dim, en korallrosa ljuvligt vacker nyans som fungerar lika bra på ögon, läppar och kinder. Ca. 549 kr för hela paletten.