Makethemake – hybrid av makeup och hudvård

Makethemake är ett makeupmärke skapat av det svenska företaget Skincity och som beskrivs som “makeup-infused skincare”. Igår hade de event och jag spanade in produkterna på närmare håll.

Eventet var strax intill Humlegården på en otroligt vacker innergård där vi var runt 60 personer som njöt av tacos, drinkar, blomdoft, solsken, mingel och nya härliga produkter. Det var riktigt trevligt! För mig som inte har varit så social sedan bebisen kom var det väldigt skönt att få komma ut lite och mingla.

Jag hängde en hel del med Kristina som är frilansande makeup artist. Vi har träffats tidigare då hon bland annat sminkat mig vid två tillfällen. Ett då jag jobbade lite som modell för Mikas modellagentur och gjorde ett modejobb med träningskläder för tidningen Topphälsa och ett annat då jag medverkade som expert i tv-programmet Wellnesskolan. Kristina är superduktig! Och som du ser har hon Stockholms snyggaste lugg – en regnbågsfärgad sådan.

Makethemake – produkterna

Vi är långt ifrån tidigare decenniers tilltäppande och irriterande makeup som inte var speciellt hudvänlig. Mycket makeup idag kan istället fungera lite som en extra barriär för huden och ha hudvårdande egenskaper. Makethemake tillhör den den genre som skapats med hudhälsa i åtanke. Ett stort gäng hudterapeuter och kemister ligger bakom produkter som än så länge levererar det mesta för din basmakeup med verktyg till. Alla produkter är veganvänliga och cruelty free. Squalene, allantoin och niacinamid är några återkommande ingredienser i makethemakes produkter.

Makethemake har foundation i tre olika formulas med sex nyanser vardera. Likaså deras concealer.

I sortimentet finns

 • 2 primers
 • 2 concealers – flytande och i burk
 • 1 färgad ansiktskräm
 • 3 foundations – kompakt, puder och flytande
 • 1 bronzegele
 • 1 bronzepuder
 • 1 setting powder
 • 3 highligters
 • 1 fuktspray
 • 1 mattande servetter
 • 10 olika borstar och penslar

Ett gediget sortiment för basen alltså.

makethemake penslar

En av de produkter jag är mest nyfiken på är Ceramide Elastic Concealer som bland annat innehåller ceramider och vitamin E och är en högpigmenterad concealer som är rätt krämig och lätt i konsistensen men ändå ska dölja bra. Jag tror att den kan bli en hit! Jag gillar täckande concealers som inte blir för pudriga och kakiga.

Makethemake concealer och bronzpuder
Concealer i 6 olika nyanser och bronzepuder i tre.

En annan produkt som fick mitt hjärta att klappa lite extra är Hyaluronic Gloss Pot – en transparent highlighter i burk som du även kan applicera som fuktighetsgivare. Jag vill använda den på kindben, ögonlock, läppar och testa den på brynen och som glitterbas. Den känns som så mycket mer än en highlighter. Så rolig produkt! Den finns dessutom som en duo tillsammans med en pärlemohighlighter med en highlighter i varje ände. Supersmart att ta med sig på resan.

Makethemake highlighters
Här ser du båda burkarna med en highligter – den transparenta och den med pärlemo. De finns alltså även som en duo-produkt om du vill ha båda två.

Priserna ligger från 189 kr och uppåt och säljs på Skincity.se.

När Paula Begoun var i Sverige besökte jag Skincitys kontor och lager och träffade även Begoun. Läs mer om det här.